Okullarda Telafi Eğitiminin Başlayacağı Tarih Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yüz yüze telafi eğitiminin başlayacağı tarihi açıkladı.

03.06.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-17:26) Okullarda Telafi Eğitiminin Başlayacağı Tarih Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. Yapılan açıklamada, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan eğitimlerin üç hafta süreceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılacağını belirtti ve telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini söyledi.

Bakan Selçuk açıklamalarında, "EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal