Öğretmen Performans Değerlendirme

Öğretmen performans değerlendirme taslağı? Öğretmen performans değerlendirme formu? Öğretmen performans değerlendirme ne zaman? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-20:18 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-20:08) Öğretmen Performans Değerlendirme

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 12 şehirde pilot uygulaması hayata geçirilen taslak öğretmen performans değerlendirme sistemi, eğitim kalitesini yükseltmek ve eğitim stratejilerine yön verecek veri toplamak için mesleğin genel gereksinimlerine dayalı yapılacak. Performans değerlendirme sistemiyle, öğretmenlerin vazifesindeki çabası, verimliliği, başarısı, bilgi ve beceri seviyesinin tespit edilerek lazım olan eğitim gereksiniminin tespiti ve buna dönük tedbirlerin alınması amaçlıyor.

Sistem çalışmaları, eğitimin kalitesini yükseltmek ve eğitim politikalarına yön verecek veri toplamak için öğretmenlik mesleğinin genel gereksinimlerine bağlı devam ettiriliyor.

Düzenlenen taslak öğretmen performans değerlendirme modeli pilot çalışmasının yapılması için Ankara Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun ve Trabzon'dan tespit edilen okul müdürü ile 132 değişik türden okulun müdürüne dönük eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

PERFORMANS 6 KAYNAKTAN TOPLANACAK

Taslak performans değerlendirme modeli, çoklu değerlendirmeyi asıl alacak şekilde hazırlandı. Değerlendiricilerin, kurum müdürü, zümre öğretmenleri, öğretmenin zümresi haricindeki diğer öğretmenler, kendisi (öz değerlendirme), veli ve öğrenci olmak üzere 6 kaynaktan gerçekleştirilmesi amaçlandı.

UYGULAMA 23 EKİM'DE BAŞLADI

Bakanlık görevlileri, başarılı öğretmenlerinin çabalarının ödüllerini alacakları ödül sistemi üstünde de uğraşıyor.

Pilot çalışma, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nde (MEBBİS) düzenlenen Performans Değerlendirme Modülü üstünden 23 Ekim'de hayata geçirildi. Pilot uygulama döneminde, düzenlenen modelin testi, performans değerlendirme ölçeklerinin güvenilirlik çalışması ve değerlendirme aşamasında meydana gelebilecek problemlerin tespitine dönük çalışmalar da yapılacak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal