Londra'da Geleceğin Eğitim Teknolojileri Tanıtıldı

Londra'da düzenlenen BETT Show fuarı ile dünyaya geleceğin eğitim teknolojileri tanıtımı yapıldı.

27.01.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-11:04) Londra'da Geleceğin Eğitim Teknolojileri Tanıtıldı


Londra'da düzenlenen BETT Show fuarı ile dünyaya geleceğin eğitim teknolojileri tanıtımı yapıldı. Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) bilimsel altyapısıyla Bahçeşehir Koleji tarafından üretilen teknolojik ürünler ile bu fuara katılarak dünyaya tanıtım yaptı.

Küresel Eğitim oturumunda Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel; "Eğitimin içeriği, müfredatı üretilir, tüketilir, satılır… Türkiye’de daha çok “eğitim hizmeti” ön planda. Hizmet ihracatı yapılıyor yani. Ama burada, Londra’da ihraçdan kast ettiğimiz şey bu değil. Biz burada eğitimin içeriğini ihraç ediyoruz. Ve ham maddesini ithal edip, sonra o maddeyi bir ürün haline getirip, ihraç etmiyoruz. Biz kendi öğretmenlerimizle, kendi Türk mühendislerimizle eğitimin içeriğini, teknolojisini üretiyoruz. Nitekim, eğitimcilerimizle, yaklaşık 100 kişilik AR-GE ekibimizle, Bahçeşehir Üniversitesi’nin değeri akademisyenleriyle çalıştık, ürettik… Şimdi de ürettiklerimizi ihraç etmeye geldik."

Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise; "Sürdürülebilir Gelecek için Küresel Eğitim ana temasında araştırma ve geliştirme yolu ile ürettiğimiz yenilikçi eğitim hizmetlerimiz ve ürünlerimizi dünyaya tanıtmak üzere Londra’dayız. BAUSTEM merkezimizin akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen, patenti alınan ve şirketi de kurulan LabStar ürünümüz, üniversitemizin AR-GE ve genç girişimciliğe olan desteğinin de gurur verici bir çıktısıdır. STEM Junior Kitap setimiz ve online hizmetçi öğretmen eğitimi programımız gibi özgün ürünler ile de AR-GE’ye dayalı üniversite-okul işbirliğini tanıtıyoruz. BAU GO ürünümüz ile tüm dünyayla yeni nesil online eğitim platformumuzu paylaşıyoruz. Yerel olarak bilimin ışığında, uygulamanın rehberliğinde geliştirdiğimiz bu ürünler ile ülkemizi uluslararası bir platformda gençlerimiz ile birlikte temsil etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.

BETT Show Nedir?

1985 yılından bu yana düzenlenen eğitim teknolojileri fuarıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal