Edirne Vali Yardımcısı Gurbetçilere Çağrıda Bulundu

Karayoluyla Avrupa'da yaşadıkları ülkelere dönüş yapacak olan gurbetçilerin sınır kapılarından dönüşte yoğunluğa sebebiyet vermesiyle birlikte Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal bazı açıklamalarda bulundu.

21.08.2021-09:48 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-11:21) Edirne Vali Yardımcısı Gurbetçilere Çağrıda Bulundu

Uysal, Bulgaristan'ın prosedürlerinde yer alan yavaşlığı belirterek bekleme sürelerinin 10-12 saate kadar uzadığını belirtti. Vali yardımcısı Uysal yaptığı açıklamada ''Lütfen çalıştığınız ülkelere dönüşü, bu çileyi çekmemek için sınıra gelmeyi pazar, pazartesi ve salı günlerine kaydırırsak, burada çok fazla bekleme süresi olmayacak.'' ifadelerini kullandı. Gurbetçilerin Türkiye’de tatillerini yaptıktan sonra, Avrupa'da yaşadıkları ülkelere dönüşü yoğun olarak gerçekleşiyor. Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin yoğunluk oluşturmasıyla birlikte Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Bulgaristan gümrük prosedürlerindeki işlemlerin yavaş gerçekleştiğini ve gurbetçilerin 10-12 saate kadar beklediklerini ifade etti. Uysal, gurbetçilerden özellikle gelişlerini Pazar, Pazartesi ve Salı günlerine almalarını söyledi.

BULGARİSTAN'IN GÜMRÜK PROSEDÜRLERİ GEÇİŞLERİN YAVAŞLAMASINA SEBEP OLUYOR

Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, gurbetçilere özellikle dönüşlerini Kapıkule ve Hamzabeyli'den pazar, pazartesi ve salı günlerine kaydırmaları çağrısını yaptı. Kapıkule'de çıkışların yoğun olarak gerçekleştiğini de belirten Uysal,'' Herkesin bildiği gibi şu anda çok yoğun çıkış var. Yani çalıştıkları ülkelere geri dönüyor gurbetçilerimiz. Biz çıkışta valimiz sayın Ekrem Canalp'in koordinasyonu ve eş güdümüyle her türlü tedbiri aldık. 1200 araçlık bir otoparkımız var, ücretsiz tuvaletler, ikram stantları var. Yani vatandaşlarımız bekleme yaparken her türlü konforunu, ihtiyacını düşünerek her şey karşıladık. Fakat elimizde olmayan nedenlerden dolayı, komşu ülkemiz Bulgaristan'ın kendi mevzuatı, uygulamak zorunda olduğu durumlar var. Bu prosedürler geçiş sürecini yavaşlatıyor.'' ifadelerini kullandı.

''10-12 SAATİ BULAN BEKLEME SÜRELERİ VAR''

Uysal, gurbetçilerin pazartesi işe başlamaları sebebiyle çarşamba günü akşam saatleri itibariyle sınır kapısında yoğunluk oluşturduğunu belirtti.'' Vatandaşlarımız da özellikle çarşamba akşam saatlerinden itibaren perşembe ve cuma çok yoğun olmak üzere cumartesi öğlene kadar çok yoğun bir şekilde geçiş yapmak istiyor. Bunun sebebi de pazartesi işe başlama kaygısı. Yani pazar günü çalıştıkları ülkede olmak istiyorlar. Bundan dolayı Türkiye'de 1-2 gün daha zaman geçirebilmek adına geçişlerini özellikle perşembe ve cumayı çok yoğunlaştırıyorlar. Bundan dolayı 10-12 saati varan bekleme süreleri var. Bu da bizi ve vatandaşlarımızı çok rahatsız ediyor.'' şeklinde konuştu.

''GEÇİŞLERİ PAZAR, PAZARTESİ VE SALI GÜNLERİ KAYDIRSINLAR''

Gurbetçilere çıkış yapacakları günleri pazar, pazartesi ve salı gününe kaydırmaları çağrısında bulunan Uysal ''Bizim gurbetçilerden istirhamımız, geçiş zamanlarını biraz daha pazar, pazartesi ve salı gününe kaydırabilirlerse buradaki bekleme süreleri en az yüzde 50 azalacaktır. Bizim Bulgar tarafıyla çok güzel ilişkilerimiz var. Son 4 saate geçiş sürecini, araç sayısını yüzde 30 daha arttırdık. Saat başında şu anda 230'ları buldu. Yani bu 180'lerdeydi. Biz bunu ne kadar arttırırsak artıralım çok yoğun bir geliş var. Günde 8 bin aracı bulan girişler olmuş. Eğer burada günde 7-8 bin araç çıkmaya çalışırsa karşının aldığı ortalama rakam şu anda 4 bin. Bu nedenle gurbetçilerimize sesleniyoruz; lütfen çalıştığınız ülkelere dönüşü, belki Türkiye'de bir kaç gün daha kalmamış olacaksınız ama bu çileyi çekmemek için pazar, pazartesi ve salı günlerine kaydırırsak, burada çok fazla bekleme süresi olmayacak.'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal