Edirne Sınır Kapıları Açık Kalacak!

Bir aylık açık kaldığı sürede, Bulgar akınına uğrayan Edirne sınır kapıları kapatılmayacak.

29.09.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-17:34) Edirne Sınır Kapıları Açık Kalacak!

Edirne sınır kapıları ile Bulgaristan’da Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı, iki tarafın karşılıklı antlaşmasıyla 30 Eylül tarihine kadar, 1 ay süre için açılmıştı.

TÜRKİYE-BULGARİSTAN SINIR GEÇİŞ SERBESTİSİ UZATILACAK

Bu süreçte, sınırı kullananlardan Kovid-19 testi istenmemesinin de etkisiyle açık kapılardan binlerce Bulgar vatandaşı, Edirne’ye alışverişe geldi. Bulgar vatandaşların başlattığı bavul ticareti, özellikle Edirne ekonomisi üzerinde olumlu etki bıraktı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, 30 Eylül’de kapanması beklenen sınırların, yine karşılıklı anlaşmalar doğrultusunda kapatılmayacağını açıkladı.

GEÇİŞLER NEDENİYLE VAKAYA RASTLANMAYINCA SÜRE UZATILDI

Kapılardan serbest geçişler nedeniyle pandemiye rastlanmadığının belirlenmesinden sonra, Edirne’de pandemiye karşı alınan bir dizi tedbirlerle, sınırlar kapılarının uzun bir süre daha açık olacağını ifade etti.

3 HAFTADA 208 BİN BULGAR EDİRNE'YE ALIŞVERİŞE GELDİ

Edirne’nin Bulgaristan’a açılan kapılarının açık kaldığı 25 günde, günlük ortalama sınır kapılarından 6 bin 500 kişi geçiş yapmış. Bu rakam, hafta sonları 13 bin kişiye çıkmış.  Yani bu süre zarfında, yaklaşık 208 bin Bulgar Edirne’ye alış-veriş yapmak üzere gelmiş.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal