Duşakabin camındaki kireç lekeleri nasıl, hangi deterjanla temizlenir? Duşa kabin camı, duşakabin küf temizliği için öneriler

Duşakabin camını temizlemek birçok kişinin kabusudur. Bazen kullanılan temizlik malzemeleri lekeleri çıkarmazken bazıları da uzun süre uğraştırır. Duşakabin temizliğini pratik ve kolay yoldan yapmak isteyenler bunun yöntemlerini arıyor. Duşakabin camındaki lekeler nasıl temizlenir? Hangi deterjan kullanılmalıdır? Duşakabin temizliğinin püf noktaları nedir? Gibi konular sıklıkla yanıt aranan sorular arasında yer alıyor.

14.05.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-10:58) Duşakabin camındaki kireç lekeleri nasıl, hangi deterjanla temizlenir? Duşa kabin camı, duşakabin küf temizliği için öneriler

Evin banyo bölümü her zaman ıslak ve nemlidir. Bu nedenle küf oluşumuna banyolarda daha sık rastlanır. Küfün birçok zararı vardır. Hem görünüm hem de sağlık açısında insanlara zorluk çıkarır. Astım ve alerjisi olanlar için küflü yerde bulunmak zararlı olabilir. Banyolarda küflenme çoğunlukla duşakabin ve küvetlerin içerisinde görülür. Düzenli ve iyi temizlenmemesi halinde küften kurtulmak zor olabilir.

Banyolarda duşakabin ve küvetlerin kenarlarında zaman içinde lekeler oluşur. Silikon bölümlerde oluşan bu siyah lekeleri çıkartmak oldukça zordur. Birçok kişi duşakabin silikonlarında oluşan siyah lekeler nasıl çıkar? Sorusuna yanıt aramaktadır. Küvet ve duşakabin üzerinde başlayan küflenme ve lekeler bütün banyoya yayılmadan temizlenmesi gerekir. Peki, duşakabin temizliği nasıl yapılır?

Banyodaki küf lekelerini temizlemenin püf noktaları

Gereken malzemeler;

Beyaz sirke

Sprey şişe

Diş fırçası

Sünger

Havlu

Karbonat

Beyaz sirke sprey şişenin içine doldurularak duşakabinde bulunan küf lekelerinin üzerine sıkılır. Lekelerin üzerine yeteri kadar sirke sıkıldıktan sonra kuruması beklenir. Sirke kuruduktan sonra yeniden lekelerin üzerine sirke uygulayıp bir sünger yardımıyla lekeleri temizleyin. Daha sonra su ile bölgeyi temizleyin. Bu işlem küf lekelerinin yumuşamasını sağlar. Kalan lekeler ise diş fırçası yardımıyla temizlenir. Bunun için öncelikle küf lekelerinin üzerine karbonat serpilmeli ve bölge diş fırçası ile fırçalanmalıdır. Lekeler çıktıktan sonra su ile durulanır ve yüzeyler havlu ile kurulanır. Yüzeylerin kuru tutulması küf oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

banyo temizliği

Banyo perdesinde oluşan küf lekeleri nasıl çıkar?

Gereken malzemeler;

Su

Temiz kova

Çamaşır suyu

Bir kovaya ılık su doldurun ve üzerine biraz çamaşır suyu damlatın. Daha sonra banyo perdesini bu suyun içine bastırın. Perdeyi suyun içinde 6-7 saat civarında bekletmek gerekir. Süre dolduktan sonra perdeyi çıkarıp temiz su ile yıkayın. Bu yöntem küf oluşumu başladığı anda uygulanırsa daha etkilidir. Ayda bir defa aynı yöntemin uygulanması küf oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Duşakabinde oluşan küf nasıl temizlenir?

Banyoda küf kolay oluşup kolay yayılmaktadır. Duşakabinlerde oluşan küfler düzenli temizlenmediği takdirde küf, zemine ve banyonun her bölgesine yayılır. Duştan sonda banyoda bir koku oluşuyorsa temizlik için vakit gelmiş demektir.

Kullanılan ürünler temizlikte çok önemlidir. Kullanılan bir ürünü duşakabindeki küflü noktalara uygulayın. Kullandığınız deterjanın küfe nüfus etmesi için bir süre bekleyin. Daha sonra sert bir fırça ile bölgeyi temizleyin. Küf temizlendiğinde bölgeyi su ile durulayın. Daha sonra bölgeyi kuru bir bez yardımıyla kurulayın.

Banyolarda duşakabinlerde cam ve plastik kullanılır. Bu malzemelerde su lekeleri oluşması çok kolaydır. Su lekeleri temizlenmediği zaman bir süre sonra kireç oluşumuna neden olur ve bütün duşakabin bölgesini kaplar. Bu kireç lekelerini temizlemek için kullanılan doğal yöntem sirkedir. Kireçli bölgeyi sirke ile temizlediğinizde duşakabininiz daha parlak ve temiz bir görünüme kavuşur.

Duşakabin temizliği

Poşetle duşakabin temizliği nasıl yapılır?

Bir market poşetini alarak saplı süpürgenin ucuna geçirerek bağlayın. Daha sonra temizlik maddesinin poşetin üzerine dökün. Daha sonra duşakabin camlarını ıslatarak deterjanlı poşeti duşakabin camı üzerine uygulayın. Bölge temizlendiğinde su ile durulayın.

Bu yöntemi bütün banyo yüzeylerinde kullanmak mümkündür. Fayanslarda ve lavabolarda da aynı yöntem uygulanabilir. Bunun için elinize bir poşet geçirerek temizliği aynı yöntemle yapabilirsiniz. Muslukların yüzeylerini temizlemek için temizlik maddesini yüzeylere döküp poşet yardımıyla temizleyebilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra bölgeyi su ile durulayın.

Banyolarla birlikte bu yöntemi çaydanlık temizliğinde de kullanabilirsiniz. Kullanılacak malzemeyi poşetin üzerine döküp temizlenecek yüzeye uygulayabilirsiniz. Elinizi kullanarak ya da bir bez yardımıyla temizliği yapabilirsiniz. Kirli yüzeyler temizlenince su ile durulayın. Bu yöntemi banyoda ve mutfakta kullanmak oldukça pratiktir.

Banyo camı nasıl temizlenir

Duşakabindeki kireç lekelerinin temizliği

Duşakabinde kireç lekesi varsa, bir bezin üzerine elma sirkesi veya limon dökerek bölgeye uygulayın. Asitli yapısı sayesinde bölgeyi uzun süre ovalamaya bile gerek duyulmayacaktır. Duşakabinlerde doğal temizlik arayanlar karbonat ve sirke ile temizlik yapabilir. Bir kabın içerisine bir fincan karbonat dökülür ve üzerine karbonatı hamur kıvamına getirecek kadar sirke eklenir. Daha sonra bukarışımı temizlik yapılacak bölgeye uygulayarak 15 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra su ile bölgeyi durulayın.

Camdaki kireç lekeleri nasıl çıkar?

Limon veya portakal yağı kullanmak fayda sağlayacaktır. Suyun içine birkaç damla yağ damlatılıp karışıp cam yüzeye uygulanır. Karışım lekelere nüfuz ettiğinde sünger veya bez yardımıyla bölge temizlenir. Daha sonra bölge suyla durulanır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal