Dünya Sağlık Örgütü: Omicron Son Varyant Değil!

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 ‘un mutasyon geçirmeye devam ettiğini bildirdi. DSÖ. "Omicron, tsunami etkisi oluşturuyor, çok hızlı yayılıyor ve dünyadaki sağlık sistemleri üzerinde büyük baskı oluşturuyor" diye açıkladı. İşte detaylar...

07.01.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-13:56)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un Omicron varyantının son olmayacağını, virüsün evrim geçirmeye devam ettiğini açıkladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün Cenevre'deki merkezinde küresel sağlık uzmanları ile gerçekleştirdiği yılın ilk basın toplantısında, geçen hafta salgının başından bu yana en yüksek Kovid-19 vakasının kaydedildiğini açıkladı.


Omicron varyantının aşılanmış kişilerde Delta'ya kıyas ile daha hafif seyrettiğini, fakat buna rağmen hafif olarak sınıflandırılmayacağının altını çizen Ghebreyesus, şunları kaydetti: "Tıpkı önceki varyantlarda olduğu gibi Omicron insanları hastanelik ediyor ve öldürüyor. Omicron tsunami etkisi oluşturuyor, çok hızlı yayılıyor ve dünyadaki sağlık sistemleri üzerinde büyük baskı oluşturuyor."

Ghebreyesus, aşıların dağıtımında ve aşılara erişimde küresel eşitlik çağrısını tekrarladı.

TÜM AŞILAR OMİCRON’A KARŞI ETKİLİ!

DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove de Omicron'a ilişkin sorular üzerine, tüm mevcut aşıların bu varyanta karşı etkili olduğunun altını çizdi.


Kerkhove, genel olarak aşılar sayesinde Omicron varyantının daha şiddetli geçmediğine sözlerine ekleyerek herkesi aşılarını yaptırmaya davet etti.

Omicron'un Kovid-19'un son varyantı olmayacağının sinyalini veren Kerkhove, "Maalesef Omicron son varyant olmayacak, virüs 'evrim' geçirmeyi sürdürüyor" diye belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal