Yemen'den Türkiye'ye Acil Yardım Talebi

Yemen'in Yerel Yönetim Bakanlığı Müsteşarı Türkiye'den daha fazla insani yardım ve koruma çağrısında bulunulduğunu söyledi.

10.12.2018-15:41 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-15:39) Yemen'den Türkiye'ye Acil Yardım Talebi

Yemen'in Yerel Yönetim Bakanlığı Müsteşarı Türkiye'den daha fazla insani yardım ve koruma çağrısında bulunulduğunu söyledi. Hasan Alsoudi şunları söyledi: " Yemen’in acil insani yardıma ihtiyacı var. Ülkemizdeki insanlar artık ağaçları kesiyor ve onları yiyor. "
Alsoudi şöyle devam etti: "Yemen'de bir kişiyi bile kurtarmak için Türkiye'deki tüm hayırseverleri acilen çağırıyoruz.’’

Başbakan, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'de yardım toplamak ve Müslümanların sorunlarına ciddi anlamda ilgi göstermekten dolayı tebrik teşekkür ediyoruz" dedi. Alsoudi, Türkiye'den alınan yardımların her geçen gün artmakta olduğunu ve birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun Yemen'e para göndermeye devam ettiğini söyledi. "Türkiye'den Yemen'e yardım gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin daha çok yardım etmesini ve Yemen'i korumasını istiyoruz" diye ekledi. Alsoudi, Yemen'deki 22 milyon insanın acil gıdaya ihtiyaç duyduğunu ve 4 milyon insanın yerinden edildiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal