Wagnerler Libya'dan Kaçıyor

Libya'da Türkiye destekli meşru hükümet güçlerinin operasyonlarıyla darbeci haftere karşı zafer kazanmayı sürdürüyor. Son olarak Rus paralı askerler olan Wagnerler Libya'dan uçaklarla ayrıldı.

24.05.2020-22:30 - (Son Güncelleme: 24.05.2020-22:48) Wagnerler Libya'dan Kaçıyor
Bae, Rusya, Suudi Arabistan ve Fransa'nın desteklediği Hafter güçleri Türkiye destekli libya ordusu karşısında güç kaybetmeye devam ediyor. Türk Sihaların dünyaya gövde gösterisi yaptığı operasyonlarda darbeci hafter güçleri elinden kritik noktalar alındırkne hafter güçleri arasında huzursuzlupada neden oıldu.

Sahadan gelen son bilgilere göre Hafter güçleri safglarında yer alanm Rus paralı askerleri Wagnerler 3 uçakla birlikte Libya'dan ayrıldı.

Libya'da içerisinde bir çok sosyal medya kullanıcısı paylaştığı görüntülerde Wagner gruplarını taşıyan askeri ve sivil araçlara, top bataryalarının ve hava savunma sistemlerinin eşlik ettiği dikkatlerden kaçmadı.

Libya'da yerel bir televizyona konuşan Beni Velid şehrinin Belediye Başkanı Salim Nevir Wagner güçlerine çekilmesi için saat 15.00'a kadar vakit verildiği belirtildi. Salim Nevir açıklamasında Wagner unsurlarının çıkarmak için üç uçağın kalktığını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal