Venezuela'ya Müdahale Etmek İsteyen ABD'nin Uçakları Küba'ya İndi

Venezuela'da darbeye kalkışan ABD'den yeni bir hamle geldi. İddiaya göre ABD uçakları olası bir müdahale için Küba'ya iniş yaptı.

15.02.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-11:06) Venezuela'ya Müdahale Etmek İsteyen ABD'nin Uçakları Küba'ya İndi

Küba, ABD'nin 'insani yardım kisvesi' adı altında Venezuela'ya müdahale etmek için Karayipler'e özel kuvvetlerini yerleştirdiğini iddia etti.

Ülkenin komünist gazetesi Granma'da yayınlanan hükümet açıklamasına göre, ABD askeri uçakları geçen hafta Puerto Rico ve Dominik Cumhuriyeti dahil olmak üzere bölgedeki stratejik yerlere iniş gerçekleştirdi.

Açıklamada 6-10 Şubat arasında iniş gerçekleştiren uçaklardan büyük olasaılıkla bu ülkelerin hükümetlerinin de bir bilgisinin olmadığı iddia edildi.

Küba, ABD'nin Venezuela siyasetine karışmasının, yollamak istediği insani yardımdan bin kat daha büyük bir zarara neden olduğu yorumunu yaptı.

ABD İDDİALARI YALANLARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela Temsilcisi Elliott Abrams ise bunun 'yeni bir yalan' olduğunu ifade etti.

Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Miguel Vargas da bu iddiayı reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü gerçekleştirdiği açıkamada Venezula krizi ile alakalı olarak tüm alternatiflerin masada olduğunu açıklamıştı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından üç hafta geçti.

Trump önderliğindeki ABD dahil olmak üzere 50 devlet Guaido'yu başkan olarak tanıdı ve ülkenin erken seçimlere gitmesini istedi.

Bu talebe direnen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ardından ise Çin, Rusya, Küba ve Türkiye gibi devletler var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal