Uluslararası Temas Grubu, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve Guaido İle Görüştü

Avrupa Birliği (AB) liderliğinde Venezuela'daki kriz için oluşturulan Uluslararası Temas Grubu (ICG), Caracas'taki üst düzey görüşmelerin bir parçası olarak Venezuela Devlet Başkanı Nicoals Maduro ve kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido ile görüştü.

18.05.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-12:10)

AB liderliğinde Venezuela krizinin çözümü amacıyla oluşturulan Uluslararası Temas Grubu (ICG), Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve geçen aylarda kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Ulusal Meclis Başkanı muhalefet lideri Guaido ile görüştü.

ICG'nin basın ofisi, Sputnik'e yaptığı açıklamada görüşmelerin Caracas'taki üst düzey müzakerelerin bir parçası olarak Perşembe ve Cuma günlerinde düzenlendiğini belirtti.  

ICG, yaptığı açıklamada "16 ve 17 Mayıs'ta Uluslararası Temas Grubu'nun siyasi bir görevi Caracas'ta gerçekleşiyor. Tüm ulusal ilgili aktörlerle toplantılar, ICG siyasi misyonunun görüştüğü Nicolas Maduro ve Juan Guaido da dahil olmak üzere en üst sevihyede gerçekleştiriliyor" sözlerini kullanıldı.

Bunun yanı sıra ICG, "Siyasi misyon; Dış Eylem Servisi, İtalya, Portekiz, İspanya, İsveç ve Uruguay temsilcileri tarafından kuruldu" bilgisini paylaştı.

TEMAS GRUBUNA DAHİL OLAN ÜLKELER  

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Ocak ayında Venezuela krizine ilişkin Uluslararası Temas Grubu kurulduğunu belirterek, grubun üyeleri arasında Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, İsveç, Ekvador, Kosta Rika, Bolivya ve Uruguay'ın bulunduüunu açıklamıştı.

Mogherini, söz konusu grubun, Venezuela'da yeni başkanlık seçimleri hedefiyle çalışmalara başladığını ve yeterli siyasi ilerleme sağlanmaması durumunda 90 gün içinde grubun kendisini feshedeceğini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal