Ukrayna'dan İran'da Düşen Uçak Hakkında Açıklama

İran'da Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı düştü. Uçakta yer alan 176 kişinin tamamının öldüğü belirtildi. Ukrayna'dan yapılan açıklamada olayda ilk belirlemelerde terör şüphesi olmadığı, kazanın motordaki teknik arızadan kaynaklı gerçekleştiği belirtildi.

08.01.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-14:04)

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı yerel saatle 06.18'de kısa süre sonra teknik arıza nedeniyle düştü.

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Kulivend, yolcuların ve mürettebatın cesetlerini olay yerinden topladıklarını ve adli tıp kurumuna göndereceklerini ifade etti.

Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani de 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi ve toplam ölü sayısı 176 olarak açıklandı.

TERÖR ŞÜPHESİ YOK

İran'daki Ukrayna Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ilk tespitlere göre uçağın motordaki teknik arıza nedeniyle düştüğü, terör saldırısı ihtimali üzerine durulmadığı belirtildi.

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz da Tahran'da düşen yolcu uçağının "füzeyle vurulduğu" iddiasını yalanladı.

Ukrayna'dan yapılan açıklamada olayda ilk belirlemelerde terör şüphesi olmadığı, kazanın motordaki teknik arızadan kaynaklı gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada uçakta mürettebat dahil 11 Ukrayna, 82 İran, 63 Kanada, 3 İngiltere ve İsveç vatandaşlarının da yer aldığı belirtildi.

Uçağın son teknik bakımı 6 Ocak tarihinde Kiev’de yapılmış.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal