Türkiye'ye Ambargo Teklifini AB Reddetti

Yunan gazetesi To Vima'nın özel haberine göre; geçtiğimiz hafta düzenlenen AB Konseyi toplantısında Yunanistan'ın önerdiği "AB, Türkiye'ye silah ambargosu uygulasın" teklifinin, Almanya, İspanya, İtalya, Macaristan ve Malta tarafından reddedildiğini yazdı

19.10.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-15:05) Türkiye'ye Ambargo Teklifini AB Reddetti

Doğu Akdeniz'de korsan haritalar ile uluslararası arenada hak aramaya kalkan Yunanistan'ın işgal hamleleri devam etmektedir. Avrupa Birliği'ne  her istediğini yaptıracağını düşünen ve birliği adeta arka bahçesine çeviren Atina yönetimi ile Güney Kıbrıs, bu kez istediğini alamamışa benziyor. Avrupa'nın şımarık çocuğu bu sefer kendi üye olduğu AB'den tokat yedi.

5 ÜLKEDEN RET, 3 ÜLKEDEN ONAY

Yunan gazetesi To Vima'nın özel haberine göre; geçtiğimiz hafta düzenlenen AB Konseyi toplantısında Miçotakis yönetimi, 'AB, Türkiye'ye silah ambargosu uygulasın' teklifini sundu. Fakat gazetenin aldığı bilgiye göre; Almanya, İspanya, İtalya, Macaristan ve Malta bu teklifi reddetti. Öneriye Fransa, Avusturya ve Slovenya destek verirken, diğer AB ülkelerinin teklifi ciddiye almadığı net bir şekilde kaydedildi.

TO VİMA: MÜLTECİ KORKUSU SEBEB OLDU

Gazete teklifi reddeden 5 ülkenin, ekonomik nedenler ve Türkiye'nin mültecilere kapıyı açmasından korktuğu için, bu öneriye sıcak bakmadığını iddia etti. Avrupa Birliği'nin bir ülkeye ambargo veya yaptırım uygulayabilmesi için, tüm üyelerin onay vermesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal