Türkiye'den Somali'ye Tıbbi Yardım Malzemesi Ulaştıracak, TSK'ya Ait Uçak Yola Çıktı

Türkiye'den Somali'ye tıbbi yardım malzemesi götürülecek, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan yola çıktı.

04.05.2020-08:29 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-08:21) Türkiye'den Somali'ye Tıbbi Yardım Malzemesi Ulaştıracak, TSK'ya Ait Uçak Yola Çıktı
Türkiye'den Somali'ye tıbbi yardım malzemesi götürülecek, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan yola çıktı.

Türkiye'nin, coronavirüsle mücadele için Somali'ye götürülmek üzere hazırladığı tıbbi yardım malzemelerini nakleden askeri nakliye uçağı, Ankara'dan hareket etti.

Türkiye'nin, coronavirüs pandemisinden etkilenen ülkelere tıbbi malzeme destekleri sürüyor.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı vasıtasıyla hazırlanan yatak, sedye ile nevresim benzeri malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait A400M türü askeri nakliye uçağı ile Somali'ye gönderildi.

Malzemelerin üstünde Cumhurbaşkanlığı forsu, Türkiye ile Somali bayraklarının yanında Türkçe ve Somalice olarak Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Uçağa malzemelerin yerleştirilme işleminin tamamlanmasından sonra uçak, Somali'nin başkenti Mogadişu'ya varmak üzere yola çıktı.

Türkiye, coronavirüsle mücadele kapsamında daha önce de Somali'ye tıbbi malzeme yollamıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal