Trump'tan Lübnan'daki Patlama İçin 'Bir Saldırı Gibi Görünüyor' Açıklaması

Önceki akşam Lübnan'da meydana gelen patlamaya yönelik bir açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Saldırının ardından gerekli desteği sağlayacaklarını söyleyen Trump,'Biz yardım için burada olacağız. Bu, korkunç bir saldırı gibi görünüyor.'' dedi

05.08.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-08:58) Trump'tan Lübnan'daki Patlama İçin 'Bir Saldırı Gibi Görünüyor' Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan söz konusu faciaya yönelik açıklama yaparak, ülkesinin gerekli desteği sağlayacağını kaydetti.

Pompeo, söz konusu patlamaya ilşkin, ''Bugün Beyrut Limanı'ndaki büyük patlamada yaşamını yitirenler için en derin taziyelerimizi sunuyoruz.''dedi.

Bölgede inceleme yapan ekiplerinin olay yerinde büyük ölçüde hasar oluştuğunu ka Pompeo, ''Durumu yakından takip ediyoruz ve bu trajediyi atlatmalarında Lübnan halkına yardım etmeye hazırız.'' diye konuştu.

Lübnan hükümetinin olayı araştırdığına işaret eden Pompeo, sonucu sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

TRUMP'TAN BEYRUT PATLAMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA
Konuya yönelik Beyaz Saray'da bir basın açıklaması yapan Trump, ''ABD, Lübnan halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Beyrut'taki patlamada, birçok insanın yaşamını yitirdiği, birçok kişinin de yaralandığı bildiriliyor.'' dedi.

Lübnan ile yakın ilişkilerine vurgu yapan Trump, "Biz yardım için burada olacağız. Bu, korkunç bir saldırı gibi görünüyor.'' diye konuştu.

Trump, bir gazetecinin olayı neden "saldırı" olarak nitelendirdiğini sorması üzerine, "Generallerimizin bazıları ile görüştüm. Bunun bir saldırı olduğunu düşünüyor gibilerdi. Bu bir tür üretim patlaması falan değildi." yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal