Trump'tan Bir Yaptırım Daha! İmzayı Attı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya altın sektörünü etkileyecek yaptırımlar uygulanması için Başkanlık Kararnamesi'ne imza attı.

02.11.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-09:21) Trump'tan Bir Yaptırım Daha! İmzayı Attı

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'ın internet sitesinde duyurulan Başkanlık Kararnamesi'nde, ABD Hazine Bakanlığına Venezuela'nın altın sektörüne yaptırım getirilmesi için talimat verdi.

Yayınlanan kararnamede, ABD Dışişleri ile anlaşarak gerçekleştirilecek yaptırım kararının, 'Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro ve yakınındakilerin ülkenin zenginliklerini kendi amaçları için kullandığı, Venezuela'nın altyapısının ve doğal kaynaklarının kötü ekonomi idaresi ve usulsüz madencilik çalışmaları ile yağmalandığı ve Venezuelalıların temel ihtiyaçlarının sağlanmaması sebebi ile ortaya çıkan bölgesel göçmenlik krizi' gerekçesiyle verildiği ifade edildi.

Başkan Trump, imzaladığı kararname ile ABD Hazine Bakanlığa yaptırımları altının dışında diğer sektörleri de içerecek şekilde genişletme yetkisi de sağladı.

Yaptırımlar kapsamında, Amerikalıların Venezuela'nın altın alanında çalışmalar yapan ve Venezuela hükümetiyle direkt ya da dolaylı bir şekilde aldatıcı işlemler yapan özel ve tüzel kişilerle ticari ilişkilere yasak getirileceği de belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığının kararname kapsamında yaptırım listesine eklenecek kişi ve kuruluşları ilerleyen günlerde açıklaması öngörülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal