Trump'dan Üniversitelere Tehdit: 'Açılmazsanız Fonu Keserim'

ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüs pandemisi nedeniyle okullar sonbahar döneminde açılmazsa, yardım fonunu kesmekle tehdit etti.

09.07.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:24) Trump'dan Üniversitelere Tehdit: 'Açılmazsanız Fonu Keserim'

Trump, bugün Twitter’dan yaptığı paylaşımında, okulların yeniden açılmasının ‘çocuklar ve aileler için önemli’ olduğunu söyledi ve Demokratları siyasi nedenlerle okulları kapalı tutmak istemekle suçladı.

Eğitim sektörünün önde gelen kişileri bu konuda açıklamalarda bulundu.

Ulusal Eğitim Derneği başkanı Lily Eskelsen Garcia, CNN ile yaptığı röportajda ‘Donald Trump'ın son 48 saat içinde söylediği hiçbir şey ne güvenli ne de sağduyuluydu’ dedi.

ABD yasalarına göre başkan okullar için tek taraflı olarak federal desteği kesemez. Federal hükümet sadece ülkedeki okul sistemleri için ek finansman sağlar. Ancak Başkan Trump, okullar için yardım fonunu kısıtlayabilir veya gelecekte eğitim hibeleri ve kurtarma işlemlerini imzalamayı reddedebilir.

'YABANCI ÖĞRENCİLER ABD’DEN GİTSİN'

Ülkede bazı üniversiteler, coronavirüs pandemisi nedeniyle sonbahar döneminde yüz yüze eğitime geçmeyeceğini, çevrimiçi eğitim yapacağını duyurdu.

Sonbahar'da çevrimiçi eğitime geçme kararı olan üniversitelerdeki yabancı öğrencilerin ABD'de kalmasına izin verilmeyeceği, ülkeden ayrılmazlarsa sınır dışı edilecekleri ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal