Trump, İran Yönetiminden Ne İstediğini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, “ABD’nin İran’dan isteği çok basit, nükleer silah ve teröre destek yok” diyerek uyarılarda bulundu.

24.06.2019-17:38 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-17:35)

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada Çin, Japonya ve İran'a için uyarılarda bulundu. Trump, “Çin, petrolün yüzde 91'ini, Japonya yüzde 62'sini ve diğer birçok ülke de aynı şekilde Hürmüz Boğazı'ndan alıyor. Neden diğer ülkeler için nakliye rotasını yıllardır sıfır tazminat karşılığında koruyoruz.

Bu ülkelerin hepsi, her zaman tehlikeli bir yolculuk yapan gemilerini korumalı. ABD'nin dünyanın herhangi bir yerindeki en büyük enerji üreticisi haline gelmesi için orada olması bile gerekmiyor” ifadelerini kullanarak söz konusu ülkeleri eleştirdi.

İran hakkında da konuşan Trump, “ABD'nin İran'dan isteği çok basit, nükleer silah ve teröre destek yok” şeklinde konuştu.

Umman Körfezi'nde 13 Haziran'da İran kıyıları yakınlarında 'Front Altair' ve 'Kokuka Courageous' adlı petrol tankerlerine saldırı gerçekleştirilmişti. ABD, saldırıyla ilgili İran'ı suçlamıştı. İran ise saldırıyla hiçbir bağlantısı olmadığını öne sürerek, suçlamaları kabul etmemişti. Yaşanan gerilimin ardından İran 20 Haziran'da hava sahasına giren ABD'ye ait askeri bir insansız hava aracını vurmuş, iki ülke arasındaki gerilim üst düzeye çıkmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal