Trump Eski Bakan Kerry'ye: Gölge Diplomasisine İhtiyacımız Yok

ABD Başkanı Trump, Tahran ile nükleer anlaşmayı 'kurtarabilmek' adına İranlı ve Avrupalı sorumlularla görüşmeler yaptığı ifşa olan eski Dışişleri Bakanı Kerry'ye 'gölge diplomasisine ihtiyacımız yok' diyerek yüklendi.

07.05.2018-23:06 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-23:01) Trump Eski Bakan Kerry'ye: Gölge Diplomasisine İhtiyacımız Yok

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, eski Başkan Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan John Kerry'ye sert bir şekildetepki gösterdi. Donald Trump açıklamasında, "ABD'nin, çok kötü müzakere edilmiş İran'la nükleer anlaşma konusunda John Kerry'nin muhtemelen yasa dışı gölge diplomasisine ihtiyacı yok. Kendisi, en başta bu pisliği yaratan kişidir" ifadelerine yer verdi.

Amerikan Boston Globe gazetesi yaptığı haberde , Kerry'nin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile nisan ayında New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) binasında bir toplantı yaptığını duyurmuştu. Aynı haberde, eski bakan Kerry'nin İran ilenükleer anlaşmayı 'kurtarabilmek' için hem İranlı hem de bazı Avrupalı sorumlularla arka kapı diplomasisi yürüttüğü ifade edilmişti.

Kerry, İran ile BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya arasında 14 Temmuz 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın temel mimarlarından biri olarak tanınıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal