Trump: 200 Bin Ölümle Çıkarsak, İyi Bir İş Çıkardık Demektir

ABD Başkanı Donald Trump coronavirüs salgınıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir" ifadelerini kullandı.

30.03.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-08:59) Trump: 200 Bin Ölümle Çıkarsak, İyi Bir İş Çıkardık Demektir

Son haftalarda ABD'deki vaka sayılarında ani bir artış yaşandı. Bu artış sonucu ABD coronavirüs vakasının en çok yaşandığı ülke oldu. Coronavirüs salgınını ciddiye almayan ABD Başkanı Donald Trump ise çark yaptı.

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray'da konuşan Trump, önlerindeki 2 haftanın önemli olduğunu belirten Trump, "Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

"BU GÖRÜNMEZ DÜŞMANI HEP BİRLİKTE ALT EDECEĞİZ"

Trump, ABD'deki ölümlerin bu haftalarda çok olacağını söyledi ve "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz. Bu görünmez laneti, görünmez düşmanı hep birlikte alt edeceğiz." dedi. Bu süreçten eskisinden daha güçlü olarak çıkacaklarını belirten Trump, "Ancak zaferi kazanmadan önce galibiyet ilan etmekten daha kötü bir şey olamaz. Uzmanlar New York'ta karantina uygulama fikrine bayıldı. Ben de yapılacak daha çok iş olduğunu düşündüm. Karantina uygulanacak demedim. Kimseyi tehdit etmedim. İnsanların evlerinde kalmaları konusunda farkındalık sahibi olmasını sağladık." şeklinde konuştu.

"İYİ BİR İŞ ÇIKARDIK DEMEKTİR"

Geçtiğimiz günlerde Doktor Antony Fauci'nin "ABD'deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabilir." şeklindeki açıklamasına değinen ABD Başkanı, "Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal