Tayland Genelkurmay Başkanı, Gözyaşları İçinde Özür Diledi

Tayland Genelkurmay Başkanı Apirat Kongsompong, ülkeyi sarsan ve 29 kişinin ölümüne, 57 kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı saldırı için gözyaşları içinde özür diledi.

11.02.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:13) Tayland Genelkurmay Başkanı, Gözyaşları İçinde Özür Diledi

Basın toplantısı düzenleyen Kongsompong, “Ben, bir ordu komutanı olarak, bu olayın arkasındaki kişinin bir ordu mensubu olmasından ötürü özür dilemek ve oldukça üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Saldırgan o tetiği çektiği anda artık bir asker değil bir suçluydu” ifadelerini kullandı.

Kongsompong, zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı.

'LÜTFEN TÜM ORDUYU SUÇLAMAYIN'

Olayla ilgili soruşturmanın hala sürdüğünü belirten Kongsompong, ilk belirlemelere göre askerle öldürdüğü komutanı arasında bir emlak anlaşmazlığı bulunduğunu, bir takım maddi sözlerin yerine getirilmediğini tespit ettiklerini açıkladı.

Ordu içerisinde yeni bir iletişim mekanizmasını devreye sokacaklarını duyuran Kongsompong, “Lütfen tüm orduyu suçlamayın ya da askerleri topa tutmayın. Eğer birini suçlamak istiyorsanız, General Apirat Kongsompong’u suçlayın. Tüm eleştirileri ve görüşleri kabul ediyorum. Beni suçlayabilirsiniz çünkü ordu komutanı benim” dedi.

General ayrıca ordunun, ulusal güvenliği sağlamak ve saldırı mağdurlarına yardım etmek için elinden geleni yapacağının altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

Nakhon Ratchasima kentinde cumartesi yaşanan olayda yerel basının açıkladığına göre Jakrapanth Thomma adlı 32 yaşındaki asker, üsteki silah deposundan aldığı silahla önce kışla komutanının konutuna gitmişti. Komutanının yanı sıra kayınvalidesini de öldüren asker daha sonra yanına aldığı silah ve mühimmatla birlikte yakınlardaki alışveriş merkezine kaçmış ve burada sivillere ateş açmaya başlamıştı.

Saldırıyı sosyal medyadan canlı yayımlayan saldırgan, alışveriş merkezindeki sivilleri rehin almıştı. Yaklaşık 19 saat süren saldırıda, binayı kuşatan polislere direnen asker, keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal