Suudi Arabistan Hac İbadeti İçin Sağlık Protokolünü Duyurdu

Suudi Arabistan, coronavirüs salgını dolayısıyla hac ibadetini bu yıl yalnızca ülkede bulunanların yapacağını duyurmuştu. Suudi yetkililer Hac için sağlık kurallarının yer aldığı protokolü açıkladı.

06.07.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-15:25) Suudi Arabistan Hac İbadeti İçin Sağlık Protokolünü Duyurdu

Suudi Arabistan'nın resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, hükümete bağlı Hastalıklardan Korunma ve Mücadele Merkezi tarafından coronavirüs salgınına karşı önlemler çerçevesinde bir sağlık protokolü yayımlandı.

Hac ibadeti esnasında salgına yakalanamamak için riayet edilmesi gereken kuralların yer aldığı protokolde, maske kullanmanın zorunlu olduğu belirtildi.

Mina Müzdelife ve Arafat'ta, çadırlara en fazla 10 kişinin girebileceği, şeytan taşlamada kullanılacak taşların daha önceden ilaçlanıp paketlere konularak hacılara verileceği kaydedilen protokolde, tavaf ve say alanlarında da hacıların her kata dağılacağı ve sosyal mesafe kuralına uyulması için çizgiler çizileceği kaydedildi.

Hacıların kalabalık bir şekilde bulunmasının, Kabe ve Hacerul Esved'e dokunmasının ve öpmesinin yasaklandığı, maske ve sosyal mesafe kuralına riayet edilecek durumda toplu şekilde namaza ise müsaade edildiği belirtilen protokolde metinde, zemzem ve içme sularının pet şişelerde bireye özel olarak dağıtılacağı ifade edildi.

Coronavirüs taşıdığından şüphelenen hacıların ise ibadeti tamamlayabileceği fakat yalnızca kendisi gibi virüse yakalandığından şüphelenilen kişilerle olacağı, ayrı bir yerde kalacağı, otobüsleri kullanacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal