Suriye Alman Hükümetini Reddetti

NDR’in haberine göre Suriyeli Kürtler Alman vatandaşı IŞİD savaşçılarının Almanya'ya iade edilmesi talebini reddettiğini açıkladı.

30.09.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-16:29) Suriye Alman Hükümetini Reddetti

Kuzey Almanya'nın Radyo Kurumu NDR haberlerine  göre Suriye'nin kuzey ve doğusundaki Kürt özerk yönetimi, Alman vatandaşı IŞİD üyelerinin Almanya'ya iade edilmesi talebini keskin bir dille reddetti. Almanya Dışişleri Bakanlığı  25 kadın ve çocuğun isminin yer aldığı listeyi Kürt yönetimine gönderdiler. Listede yer alan Alman vatandaşlarının iade edilmesini istedi. Fakat bu talep Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt yönetimi tarafından karşı çıkıldı. Kürt yönetimi listede yer alan isimlerin yerine çok sayıda öksüz, yetim ve hasta çocuğu iade etmek istemesi kafalarda soru işaretlerine sebeb oldu.

 Haber kaynağı Alman ve Kürt tarafları arasındaki e-posta ve yazışma protokollerine dayandırdı.Kürt yönetiminden bir temsilci Dışişleri Bakanlığına hitaben Ağustos ayı başında Kovid-19'un yayılması nedeniyle  çıkış yasağı sona erdiğ zaman,Alman hükümetinin talebini yerine getireceğiz ve süreci başlatacağız açıklaması yaptı.

Alman Dışişleri'nin iç yazışmalarına göre aynı kişi telefon görüşmesinde ise 25 kişilik listeyi net bir biçimde reddettiklerini açıkladı. Yazışmaya göre Kürt tarafı yetişkin kadınların yerel ceza soruşturmasına sevk edilecekleri için geri alınamayacağını iletti.

 Kürt tarafı Batı ülkelerinden yabancı DAEŞ savaşçılarını geri almalarını talep etmiş, ancak Almanya da aralarında olmak üzere bu talep kamu güvenliği ve diplomatik temsilcilerinin bu kişilerle teması olmadığı gibi gerekçelerle reddedilmişti. Sadece çocukların geri alınması kabul edilmişti. 

 Cezaevlerinde tutulan kişilerin ailelerini temsil eden Avukat Dirk Schoenian, Alman hükümetinin başından beri söz konusu kişileri almamakta direndiğini söyledi. Schoenian, Dışişleri Bakanlığının girişiminin devletin vatandaşları koruma yükümlülüğünü hayata geçirmeme çabası olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal