Sivas'tan Adriana Lima'ya 'Kangal Gönderebiliriz' Mesajı

Evine bir kangal köpek daha alan Adriana Lima'nın sosyal medyadan yaptığı çağrının ardından devreye giren Sivaslı yetiştirici ''Eğer Adriana Lima isterse, yeni bir Kangal köpeğini kendisine hediye gönderebiliriz'' açıklamasını yaptı.

27.11.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-09:42) Sivas'tan Adriana Lima'ya 'Kangal Gönderebiliriz' Mesajı

Adriana Lima'nın kangal köpek aşkı Sivaslı vatandaşı harekete geçirdi.

Evinde beslediği Sivas kangalı sayısını 2'ye çıkaran Adriana Lima'ya üçüncü kangal da Sivastan gidecek gibi görünüyor.

Brezilyalı dünyaca ünlü model Lima, Los Angeles'te kangal cinsi köpeği 'Darry' ile yaşıyorken aileye 'Duran' isimli bir kangalın daha dahil olduğu öğrenildi.

ADRİANA LİMA: ''ABD'YE SİVAS KANGALI GETİRİN''

Bununla birlikte köpeklerine Instagram hesabı açan Lima, burada ''ABD'ye yasal yollarla Sivas Kangalı getirin ve bu eşsiz köpeklerin keyfini sürün. Bu köpekler eşsiz ve muhteşem'' ifadeleriyle bir paylaşım yaptı.

SİVASLI YETİŞTİRİCİ DEVREYE GİRDİ

Bunun üzerine devreye giren Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya,''Adriana Lima'nın kangal sevgisi ve tanıtımına katkı sunması bizleri memnun etti. Kangalların yurtdışına çıkışında bazı prosedürler var. Bunlar daha düzgün, daha işlevsel hale getirilir ise dünyadaki herkesin bu canlıyı sahiplenip besleme imkanını sağlamış oluruz. Mesela Adriana Lima bir yavru sahiplendiğini söylemiş. Hatta Sivas şartlarından alındığı söylenmiş ama Türkiye'den 4 aylıktan daha önce bir köpeğin yurtdışına çıkışı yasak. Çünkü evrakı dahi 4 aylık olunca hazırlanıyor'' diye konuştu.

''Kangal, kesinlikle bulunduğu ortama uyum sağlayabilen bir canlı olduğu için ister Afrika'da ister kutuplarda olsun her ortama uyum sağlar. Sadece bu canlının doğru kişilerden temin edilmesi gerekiyor. Buna önem verilmesi gerekiyor. Eğer Adriana Lima isterse, biz 4 aylık olduğu zaman tüm aşıları yapılmış, orijinal Sivas menşeli, anne-baba şecereli yeni bir Kangal köpeğini kendisine hediye gönderebiliriz''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal