Rusya'dan Venezuela'ya Paramiliter Destek: 400 Asker Gönderildi

Rusya'nın paramiliter güçlerine ait 400 askerini Venezuela'ya gönderdiği öğrenildi.

26.01.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-12:27) Rusya'dan Venezuela'ya Paramiliter Destek: 400 Asker Gönderildi

Rusya'nın paramiliter güçlerine ait 400 askerini Venezuela'ya gönderdiği öğrenildi.

Rusya adına Suriye ve Ukrayna'da da mücadele eden Wagner Group paralı askerlerinin Kazak lideri Yevgeny Shabayev, emrin kendilerine pazartesi günü iletildiğini ve askerlerin Maduro hükümetinin üst düzey yetkililerini olası saldırılardan korumak amacıyla ülkeye gönderildiğini açıkladı.

Haber ajansı Reuters'a açıklama yapan iki kaynak, Rusya'ya bağlı paramiliter askeri güçlerinin Venezuela'ya gönderildiğini bildirdi.

VENEZUELA'YA 400 ASKER GİTTİ

Reuters’un haberine göre, Rusya'dan Venezuela'ya gönderilen paramiliter asker sayısının 400 civarında olduğu bildirildi.

PARAMİLİTER GRUBUN LİDERİ: MADURO’YU KORUYACAĞIZ

Rusya adına Suriye ve Ukrayna'da da mücadele eden Wagner Group'a bağlı paralı askerlerin Kazak lideri Yevgeny Shabayev, The Guardian ile yaptığı telefon görüşmesinde, emrin kendilerine Pazartesi günü iletildiği ve askerlerin Maduro hükümetinin üst düzey yetkililerini olası saldırılara karşı korumak amacıyla ülkeye gittiğini belirtti.

"ASKERİ KUVVET PROTESTOLARDAN ÖNCE GİTTİ"

Yevgeny Shabayev, askeri birliğin, bu hafta başında protestoların henüz patlak vermeden ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun ABD’nin desteğiyle kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesinden bir kaç gün önce gittiğini bildirdi.

VENEZUELA'DA RUSYA

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz ay Venezuela'ya iki adet nükleer bomba atma özelliğine sahip Tu-160 stratejik savaş uçağı, An-124 ağır nakliye uçağı ve Il-62 uzun menzilli yolcu uçağı göndermişti.

Rusya devlet ajansı TASS, Rusya'nın Venezuela'nın başkenti Caracas'ın kuzeydoğusunda bulunan La Orchila adasına askeri üs kuracağını ve bu kararın ABD hükümetine karşı atılmış adım olduğunu açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal