Rusya'dan ABD'ye Venezuela Uyarısı!

Rusya, ABD'ye Venezuela girişimleri doğrultusunda uyarılarda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Venezuela’da neden olduğu kriz hakkında değerlendirmeler yaptı.

07.02.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-12:09) Rusya'dan ABD'ye Venezuela Uyarısı!

Rusya, ABD'ye Venezuela girişimleri doğrultusunda uyarılarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Venezuela’da neden olduğu kriz hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ryabkov, diğer ülkelerin Venezuela'nın içişlerine karışmasının ve olası bir askeri müdahalenin gerçekleşmesinin en kötü senaryoyu doğuracağını ve bu doğrultuda bir girişimin istenmeyen ve düzeltilemeyecek korkunç sonuçlara neden olacağını belirtti.

VENEZUELA KRİZİ

Venezüella muhalefet önderliğindeki Ulusal Meclis’in lideri Juan Guaido, ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ve çoğu Latin Amerika ülkesinin desteğini alarak kendini ülkenin geçici başkanı olarak ilan etti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaşanan gerginlikler sonucu Washington ile diplomatik ilişkilerini kesti ve ABD’yi hükümetine karşı bir darbe düzenlemekle suçladı.

ABD'nin desteğini arkasına alan muhalefet lideri Guaido, halkı ve özellikle orduyu Maduro'ya karşı ayaklanmaya çağırdı. Bu doğrultuda yaptırım uygulanan askerlere af yasasından faydalanabileceklerini söyleyen Guaido aynı zamanda ABD'deki Venezuela petrol şirketi Citgo'nun yönetimini de kendine geçirmeye uğraşıyor.

Buna karşın ordu seçimle başa gelen devlet başkanı Nicolas Maduro'yu desteklemekte.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal