Rusya Ortodoks Kilisesi: Notre Dame Katedrali’nin Yanması Hristiyan Alemi İçin Büyük Bir Trajedi

Rusya Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Rahip Stefan İgumnov, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’nin yanmasının tüm Hristiyan alemi için büyük bir trajedi olduğunu ifade etti.

16.04.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-11:25) Rusya Ortodoks Kilisesi: Notre Dame Katedrali’nin Yanması Hristiyan Alemi İçin Büyük Bir Trajedi

Rusya Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Rahip İgumnov, Notre Dame Katedrali’nin yanmasının tüm Hristiyanlar için bir trajedi olduğunu aktarırken, Rus Senatör Konstantin Kosaçev de Rusya’nın katedralin restorasyonu konusunda Fransa’ya yardım teklif edebileceğini belirtti.

TÜM HRİSTİYAN ALEMİ İÇİN BÜYÜK BİR TRAJEDİ

Rahip Stefan İgumnov, Notre Dame Katedrali’nin yanmasının Ortodoks Kilisesi’nde çok büyük bir üzüntüye neden olduğunu söyledi.

KİMSENİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ

İgumnov “Yangın, tüm Hristiyanlar ve katedralin kültürel değerinin bilince olan herkes için kesinlikle bir trajedi. Kültürel değeriyle beraber, Hristiyanlık için en büyük kutsal emanet olan Dikenli Taç da (Hristiyanlıkta İsa’nın çarmıha gerilmesinden önce başında bulunan taç) orada yer alıyor. Tacın güvende olması ve tanrının bu feci olay sebebiyle kimsenin ölmesine izin vermemesi için dua ediyoruz” sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal