Rusya Da Çin 'Soruşturulsun' Dedi

Rusya’da yeni tip coronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin’in soruşturulmasını talep ediyor.

18.05.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-15:41) Rusya Da Çin 'Soruşturulsun' Dedi

Rusya’da yeni tip coronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin’in soruşturulmasını talep ediyor.

Yeni tip coronavirüsün patlak verdiği ve kısa zaman içinde dünya çapında milyonlarca kişinin yakalandığı ve binlerce ölüme yol açan Covid-19 salgınıyla ilgili Çin’in tavrına ilişkin soruşturma talepleri artıyor.

Yeni tip coronavirüs pandemisine ilişkin Çin’e bağımsız bir soruşturma açılması talep eden çağrıyı destekleyen 100’e yakın ülke bulunuyor. Son olarak bu ülkelerin arasına Rusya da eklendi.

Avrupa Birliği’nin hazırladığı karar tasarısının, DSÖ'nün en üst düzey karar organı olan Dünya Sağlık Kurulu'nun bugün İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapılan yıllık toplantısına sunulacağı düşünülüyor.

RUSYA'NIN DESTEK VERMESİ ÖNEMLİ

CNN Televizyonu, bu hususu ortaya atan ilk ülke olan Avustralya'nın soruşturma çağrısının temel alındığı tasarıyı Çin'in geleneksel müttefiki Rusya'nın da desteklemesinin kritik bir öneme sahip olduğunu ve bunun Çin'i yalnızlığa itebileceğini söyledi.

Çin, virüsün ortaya nasıl çıktığı ve salgının yayılması sonrası tutumu için soruşturulmasını talep eden Avustralya'yı "sorumsuzca davranmakla" suçlayarak bu talebin "salgınla mücadele için yapılan iş birliğini baltalayacağı"nı söylemişti.

Bu tür bir soruşturmanın salgının nasıl ortaya çıktığı, Çin'in salgının ilk günlerinde bilgilerin ne kadarını açıkladığı gibi konuların aydınlatacağı kaydediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal