Rusya, Almanya'ya Tarafsızlık Çağrısında Bulundu

Rusya’nın Berlin Büyükelçisi Sergey Nechaev, Almanya’nın INF Anlaşması’na ilişkin daha tarafsız davranmasını beklediklerini söyledi.

12.02.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-10:24) Rusya, Almanya'ya Tarafsızlık Çağrısında Bulundu

Rusya’nın Berlin Büyükelçisi Sergey Nechaev, Almanya’nın INF Anlaşması’na ilişkin daha tarafsız davranmasını beklediklerini söyledi.

Büyükelçi Nechaev, “Alman hükümeti, INF ve mevcut stratejik istikrar sistemini korumak lehine defalarca açıklamada bulundu… Ancak Berlin, Rusya’nın anlaşma şartlarını ihlal ettiği yönünde Washington ile tamamen aynı fikirde. Rusya’nın tartışmalarını ve haklı endişelerini görmezden gelen böyle bir yaklaşımın uzlaşmaya varması pek mümkün görünmüyor. Alman ortaklarımıza tarafsızlık çağrısında bulunuyorum. "sözlerini aktardı.

INF ANLAŞMASI VE ABD'NİN YAKLAŞIMI

ABD Geçen hafta, 2 Şubat'tan itibaren INF Antlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini askıya aldığını ve Moskova'nın ikili silah kontrol anlaşması ihlal ettiği iddiasını kabul etmediği sürece altı ay içinde anlaşmadan geri çekilme sürecinini başlatacağını açıklamıştı.

ABD’nin bu açıklamasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın da ABD’nin hamlesine cevaben anlaşmaya ilişkin yükümlülüklerini askıya aldığını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal