Rus Dışişleri: Mueller Raporunda Rusya'yla Trump'ın İşbirliği Yaptığına Dair Bir Kanıt Yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Kuzey Amerika Dairesi Başkanı Georgiy Borisenko, ABD'de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın hazırladığı Rusya soruşturması raporunda işbirliğini kanıtlayan bir şey bulunmadığını söyledi.

19.04.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-14:09) Rus Dışişleri: Mueller Raporunda Rusya'yla Trump'ın İşbirliği Yaptığına Dair Bir Kanıt Yok

Sputnik'e açıklamalarda bulunan Borisenko, "Raporda dikkat çekici bir şey yok. Rapor, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine ilişkin argümanın bulunmadığını fiilen doğruluyor" dedi.

Trump ve heyetiyle Rusya arasında işbirliğine dair kanıt olmadığını da vurgulayan Borisenko, "Raporun yazarları, bunu fiilen onaylıyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

HERHANGİ BİR KANITA RASTLANAMADI

2016 senesi başkanlık seçimine ilişkin yürütülen soruşturmayı aylar süren araştırmalardan sonra 23 Mart'ta bitiren Mueller'in ABD Başkanı Donald Trump'la ekibinin Rusya ile gizli işbirliği yaptığı hakkında bir kanıta rastlanamadığını açıklayan raporu dün kamuoyuyla paylaşılmıştı.

ABD Adalet Bakanı William Barr, "Mueller, Trump kampanyasından herhangi birinin Rusya yönetimiyle gizli işbirliği yaptığına ilişkin bir kanıt bulmadı" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal