Ruhani'den Almanya, İngiltere ve Fransa'ya Eleştiri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin, Aramcı'ya yönelik saldırıdan İran'ı sorumlu tutmasını eleştirdi.

25.09.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-11:01)

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM. 74. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York'ta İsviçre Cumhurbaşkanı Ueli Maurer, İsveç Başbakanı Stefan Löfven ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanılığı tarafından yapılan açıklamada Ruhani ve Johnson'ın görüşmede bölgesel konuları ve nükleer anlaşmayı ele aldı.

Hasan Ruhani Almanya, İngiltere ve Fransa'nın Tahran'ı suçlayan ortak bildirisini "asılsız ithamlar" şeklinde eleştirdi. Almanya, İngiltere ve Fransa'nın nükleer anlaşmanın tarafları olarak taahhütlerine uyması gerektiini belirtti.

Ruhani, "Nükleer anlaşmanın da tarafı olan 3 Avrupa ülkesinin son bildirisinden dolayı çok üzgünüz. Bu asılsız beyannamenin yayınlanması, içinden geçtiğimiz hassas ve karmaşık şartlarda hiçbir şekilde yapıcı ve faydalı değildir." açıklamasında bulundu.

Bölge ülkeleri arasındaki iş birliğinin kalıcı istikrar ve güvenliğin tek yolu olduğunu belirten Ruhani, bu hedefin gerçekleşmesi için İngiltere ve diğer devletlerin desteğinin de etkili olacağını vurguladı.

Boris Johnson da Londora'nın Tahran ile ilişkileri iyileştirmenin peşinde olduğunu belirtti. Johnson İngiltere'nin nükleer anlaşmayı korumaya devam edeceğini vurguladı. İngiltere'nin, ABD yönetiminin nükleer anlaşmadan çıkmaması için çaba gösterdiğini belirten fakat bunu başaramadığını aktaran Johnson, "Nükleer anlaşmanın devam etmesini ve bölgedeki gerginliğin düşmesini temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

 


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal