Pakistan'da Hastanelerin Kapasitesi Doluyor

Pakistan’da coronavirüs vaka sayılarının hızla artmasıyla birlikte bazı hastanelerin kapasitesi doldu.

15.06.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-14:38) Pakistan'da Hastanelerin Kapasitesi Doluyor

Yeni tip coronavirüs tespit edilen kişi sayısının 144 bin 478'e ulaştığı ülkede bazı hastanelerin kapasitesinin dolduğu ifade edildi. Pakistan'ın Karaçi, Lahor ve Peşaver kentlerinde bulunan hastanelerde görev yapan doktorlar, yatak, ventilatör ve diğer ekipmanların bittiğini dile getirdi. Pakistan Tabipler Birliği Genel Sekreteri Qaiser Sajjad, Karaçi'de Aga Khan Üniversite Hastanesi, Indus Hastanesi, Dow Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi, Güney Şehir Hastanesi ve Ziauddin Üniversite Hastanesi gibi ana hastanelerin daha fazla hasta alamadığını kaydetti.

Kapasitesi dolan bazı hastanelerin girişe üzerinde “Üzgünüz daha fazla korona virüs hastası kabul edemiyoruz” ifadeleri bulunan tabelalar astığı gözlenirken, bazı hastanelerde sedyelerin dışarı alındığı ve hastaların hastanenin dışında tedavi görüldüğü ifade edildi.

Şu ana dek coronavirüs kaynaklı 2 bin 729 can kaybının yaşandığı ülkede Coronavirüs ile Mücadele Biriminin başkanı Asad Umar, ülke çapında tespit edilen enfekte sayısının gelecek iki hafta içinde 2 kat artabileceğini ve enfekte sayısının temmuz ayı bitiminde 1,2 milyona yükselebileceğini kaydetti.

Pakistan Başbakanı Imran Khan ülke çapında tecrit uygulamasına ekonomiye olumsuz etkisi olacağını düşündüğü için karşı çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal