Pakistan Anayasa Mahkemesi FETÖ Talebini Reddetti

Pakistan Anayasa Mahkemesinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkedeki okullarını bünyesine geri almak amacıyla yaptığı başvuruyu usul nedeniyle reddetti.

21.02.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-12:40) Pakistan Anayasa Mahkemesi FETÖ Talebini Reddetti

Pakistan Anayasa Mahkemesinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkedeki okullarını bünyesine geri almak amacıyla yaptığı başvuruyu usul nedeniyle reddetti.

Türkiye Maarif Vakfı’nın (TMV) Pakistan'daki avukatı Muhammed Süheyl Sacid, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün Pakistan'daki okullarını geri almak amacıyla Anayasa Mahkemesine başvurduğunu ve mahkemenin, bu talebi usul sebebiyle reddettiğini açıkladı.

Sacid, ülkedeki FETÖ üyelerinin, TMV'nin bünyesine geçirilen okulları geri almak amacıyla Pakistan'ın en meşhur ve ünlü avukatlarından birini tuttuğunu belirtti.

FETÖ'nün, Pakistan'da terör örgütü olarak nitelendirilmesi kararının iptali ve okullarının geri verilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesine dilekçeyle yoluyla başvurduğunu bildiren Sacid, söz konusu dilekçenin bugün mahkemede değerlendirildiğini aktardı.

Sacid, "FETÖ, Pakistan'daki okullarını geri almak için ve terör örgütü olarak tanınma kararının iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Mahkeme, yeni avukatla başvurdukları için dilekçeyi kabul etmedi. Anayasa Mahkemesinde alınan bir kararın yeniden görülmesi için dilekçenin tekrar eski avukat tarafından doldurulması gerekiyor, yeni bir avukatla başvuru yapılamaz." sözlerini aktardı.

Pakistan Anayasa Mahkemesinin, Aralık 2018'de aldığı karar ile birlikte FETÖ terör örgütü olarak tanınmış, örgüte ait 28 okul TMV'ye devredilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal