Orta Asya Karışacak mı? Çin Asker Konuşlandırdı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada Çin'in Hindistan'ın kuzey sınırına on binlerce asker konuşlandırdığını söyledi.

10.10.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-16:27) Orta Asya Karışacak mı? Çin Asker Konuşlandırdı

Geçtiğimiz hafta boyunca Japonya'da çeşitli ülkelerin dışişleri yetkilileri ile yaptığı görüşmelerden sonra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in Hindistan'ın kuzey sınırına on binlerce asker konuşlandırdığını söyledi.

Pompeo, yaptığı açıklamada Çin'in askeri faaliyetlerine" karşı Indo-Pasifik Bölgesi ülkelerine birlik çağrısı yaparak "Dünya uzun zamandır Çin tehdidi altında. Şimdi bu konuyu ciddi bir şekilde ele almak zorundayız. Zayıflık gösterirseniz, karşılığını alırsınız." demişti.

'HAZİRAN AYINDA 20 HİNT ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ'

Çin-Hindistan sınırında 15 Haziran'da 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya neden olan ve bölgede tansiyonu yükselten süreç, Çin askerlerinin mayıs başında 3 noktadan Ladakh bölgesine girmesi, burada çadır ve askeri karakollar kurmasıyla başlamıştı.

Hindistan Savunma Bakanlığından 31 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Çin ordusunun, 29 Ağustos gecesi "statükoyu değiştirmeye yönelik provokatif askeri eylemlerde bulunduğu ve bölgedeki açmazın çözümü yolunda daha önce askeri ve diplomatik angajmanlarda varılan uzlaşıyı ihlal ettiği" belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal