FETÖ'nün Çatı Davasında Sanıklara Müebbet Uygun Görüldü

İçinde Fetullah Güşen'in de yer aldığı FETÖ'nün çatı davasında dört sanık için ağırlaştırılmış müebbet, üç sanık için de 10 yıl 6'şar ay hapis cezası hukuka uygun görüldü.

06.11.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-14:53) FETÖ'nün Çatı Davasında Sanıklara Müebbet Uygun Görüldü

Terör örgütü FETÖ'nün istinaf mahkemesinde, örgütün elebaşı isimlere ağır cezalar uygun görüldü.

Aralarında Fetullah Gülen'in de yer aldığı 75 sanık hakkında açılan çatı davasında dört sanık için ağırlaştırılmış müebbet, üç sanık için de 10 yıl 6'şar ay hapis cezası hukuka uygun görüldü.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan dosya üzerindeki istinaf incelemesini sona erdi.

Daire, inceleme sonucunda yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu.

Kararda, sanıklardan eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, kapatılan Zaman gazetesi eski İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in halasının oğlu Kazim Avcı'nın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet", Gülen'in avukatlarından Abdülkadir Aksoy, avukat Ali Çelik ve iş adamı Dilaver Azim'in ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıl 6'şar ay hapse çarptırılmalarında bir isabetsizlik görülmediği bildirildi.

Söz konusu kararda, Abdülkadir Aksoy, Dilaver Azim ve Ali Çelik'in (1972) de örgütle organik bağlarının olduğu ve örgüt hiyerarşisinde üye konumunda bulundukları, bu nedenle eylemlerinin silahlı terör örgütüne üye olma suçunu oluşturduğu aktarıldı.

Daire, ayrıca 7 sanığın tutukluluğunun sürmesini istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal