NATO'dan Balkan Ülkelerine Önemli Karar

Genel Sekreter Jens Stoltenberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Batı Balkanlar'ın güvenliğinin NATO için "en önemli" olduğunu söyledi.

05.12.2018-12:15 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-12:11) NATO'dan Balkan Ülkelerine Önemli Karar

Genel Sekreter Jens Stoltenberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Batı Balkanlar'ın güvenliğinin NATO için "en önemli" olduğunu söyledi. Stoltenberg, Kuzey Atlantik Konseyi toplantısının dışişleri bakanlarının oturumunun açılış konuşmasında "Batı Balkanların güvenliği ve istikrarı NATO için çok önemlidir. Bölgedeki bütün ülkelerle güçlü ilişkilerimiz var." dedi. Stoltenberg, NATO'nun ulusal prosedürler tamamlandıktan sonra ittifakın 30'uncu üyesi olarak Makedonya'yı ağırlamayı dört gözle beklediğini söyledi. "Bosna-Hersek, NATO operasyonlarına değerli bir katkıda bulunuyor ve Avrupa-Atlantik entegrasyonuna doğru yolculuğunu tamamen destekliyoruz" dedi.

Başsavcı ayrıca, Sırbistan'ın "değerli" bir ortak olarak kalmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi: "NATO, Belgrad ile Priştine arasındaki AB tarafından kolaylaştırılan diyaloğu tam olarak destekliyor. Bu, bölgesel barış ve güvenlik için kritik öneme sahip."

Kosova 2008'de Sırbistan'dan bağımsızlık ilan etti, ancak Belgrad ülkenin Sırbistan'ın bir parçası olarak kalması konusunda ısrar etti. O zamandan bu yana, kuzeyde Kosovalı etnik Arnavut çoğunluk ve küçük bir Sırp azınlık arasında gerginlikler yaşanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal