Nablus'ta 15 Filistinli İsrail Askerleri Tarafından Yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında meydana gelen tartışmada 15 Filistinli yaralandı.

27.11.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-10:30)

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında meydana gelen tartışmada 15 Filistinli yaralandı.
Olay yerinden aktarılan bilgilendirmeye göre; onlarca Yahudi yerleşimci İsrail askerlerinin himayesinde Nablus'taki Yusuf Türbesi'ne baskın gerçekleştirdi. İsrail askerleri, taş atarak karşılık veren Filistinli gençleri göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı.
Filistin Kızılayı tarafından aktarılan yazılı açıklamada ise türbe etrafında yaşanan kavgada 15 Filistinlinin yaralandığı açıklandı. Nablus'un doğusundaki Yusuf Türbesi, Yahudiler tarafından kutsal bir mekan olarak adlediliyor. Yahudiler, Hazreti Yusuf'un kemiklerinin Mısır'dan getirilip burada defnedildiğine inanıyor.

Filistinli arkeologlar ise türbenin birkaç yüzyıllık geçmişi olduğunu ve Hazreti Yusuf'a değil, Yusuf Duveykat isimli bir alime ait olduğunu iddia ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal