Müslüman Ülkede Namaz Yasağı Kararı

Cezayir Eğitim Bakanı Nuriye bin Gabrit'in okullarda namaz kılan kişilerin cezalandırılması gerektiğini söylemesi ülke gündemine oturdu.

07.02.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-09:12) Müslüman Ülkede Namaz Yasağı Kararı

Cezayir Eğitim Bakanı Nuriye bin Gabrit'in okullarda namaz kılan kişilerin cezalandırılması gerektiğini söylemesi ülke gündemine oturdu.

Burc Buariric bölgesini ziyareti esnasında gazetecilerin, Fransa'nın başkenti Paris'teki Uluslararası Cezayir Okulu'nda bir öğrencinin kurum içinde ibadet edip, namaz kıldığı nedeniyle cezalandırılmasıyla alakalı bir soru sormasına karşılık eğitim Bakanı Nuriye Bin

Gabrit, "Öğrenciler, okullara eğitim için gidiyor, başka bir şey için değil. Bu uygulamanın (namaz) yeri okul değil, evdir." şeklinde konuştu.

‘’OKULLARDAKİ MESCİTLERİ KAPATIN’’

Bu konuşmasından birkaç gün önce, Bin Gabrit katıldığı bir toplantıda milli eğitim müdürlerine okullardaki ibadethanelerin kapatılması ve bu bölümlerin sınıf olarak kullanılması talimatını verdi.

CEZAYİRLİ MÜSLÜMAN DERNEK AYAKLANDI

Cezayirli Müslüman Alimler Derneği, Bakan Bin Gabrit'in açıklamalarını eleştirerek, sosyal medya hesabından söz konusu bu duruma karşıtı kampanya başlattı.

"BU UYGULAMA SİYONİST HAPİSHANELERİNDE BİLE YOK!"

Dernek Başkanı Abdurrazık Kasum, El-Basair gazetesinde yazdığı makalesinde, bu uygulamanın, Siyonist hapishanelerinde, faşist rejimlerde bile yapılmadığını vurgulayarak, bu durumun Cezayirli anne-babalar ile Fransa'daki Cezayirlilerin kendi devletlerine karşı olumsuz bir tutum takınabileceğini belirtti.

Derneğin yayınladığı diğer bir bildiride ise 1991 senesinde çıkan eğitim kurumları yönetmeliğinin 21'inci maddesine doğrultusunda eğitim kurumlarında yönetimin ibadet mekanı tahsis etmesiyle yükümlü olduğu hatırlatıldı.

EĞİTİM BAKANI "BESMELE'Yİ DE KALDIRMAK İSTEMİŞTİ

Eğitim Bakanı Nuriye bin Gabrit, daha önce de dini derslere ait olanlar haricinde okul kitaplarının başında yazan besmelenin kaldırılması fikrini ileri sürmüştü.

Cezayir'de Eğitim Bakanlığının okul kitaplarında bulunan besmelenin kaldırılması kararı, ülkedeki "okullarda Arap-İslam kimliğinin silinmeye çalışıldığı" tartışmalarını tekrardan hareketlendirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal