Mike Pompeo: ABD İran Ambargosu Artacak

Çiçeği burnunda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'da mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın açıklamasında, Tahran'ın Orta Doğu’da düzeni bozduğunu ve teröre destek verdiğini belirtti.

29.04.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-17:08) Mike Pompeo: ABD İran Ambargosu Artacak

Pompeo, Suudi Arabistan ziyareti çerçevesinde mevkidaşı Adil el-Cubeyr ile görüşmesinin sonrasında müşterek basın toplantısı yaptı.  Katar krizini hedef göstererek Körfez'de birliğin önemli olduğuna vurgu yapan Pompeo, bu birliği gerçekleştirmeye gereksinimleri olduğunu söyledi.

İran'a sert eleştirilerde bulunan Bakan Pompeo, Tahran'ın nükleer silaha sahip olmamasını garanti altına almak istediklerini ifade etti. Bakan Pompeo, Suudi Arabistan'ın ABD'nin dostu ve temel müttefiki olduğunu, ülke emniyetinin kendilerine göre öncelikli olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı, İran ile yapılan nükleer anlaşmaya dair, "Anlaşma bu şekliyle bu garantileri sağlamıyor’’ ifadesinde bulundu.

TRUMP MEMNUN OLMAZSA ANLAŞMADAN ÇEKİLECEK

Batılı mevzu bahis anlaşmanın düzeltilmesi için çalışma yapmayı devam ettireceklerine vurgu yapan Pompeo, "Yapılacak düzenlemeler Başkan Trump'ı memnun etmezse kendisinin ifadesiyle anlaşmadan vazgeçecektir’’ şeklinde konuştu.

İRAN'A DAHA FAZLA AMBARGO

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr de Tahran’ın balistik füzelere dair uluslararası kuralları ihlal ettiğini, teröre destek verdiğini ve bölgenin içişlerine müdahalede ettiğini öne çıkardı.

Cubeyr, ABD'nin İran'a karşı politikasını desteklediklerini ve daha fazla ambargo uygulanmasını talep ettiklerini açıkladı.

İran'daki nükleer santrallerinin daha sıklıkla kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Cubeyr, İran'a uranyum zenginleştirilmesine dair verilen zamanın sonsuza dek olmak şartıyla iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Suudi Arabistan ziyaretinde Bakan Pompeo'nun Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüştüğünü belirten Cubeyr, tüm görüşmelerin olumlu ve yapıcı geçtiğini bildirdi. Cubeyr, bölge sorunlarına dair Suudi Arabistan ve ABD arasında tam bir görüş birliğinin olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal