Mevlüt Çavuşoğlu BM ve Almaya ile Görüşme Trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ziyareti dahilinde BM Genel Sekreteri Guterres ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

24.04.2018-20:27 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-20:24) Mevlüt Çavuşoğlu BM ve Almaya ile Görüşme Trafiği

BM GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ziyareti dahilinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu Bakan Çavuşoğlu'nun yanında bulundu.

Diplomatik kaynaklardan ulaşılan bilgiye göre, genel sekreter ve bakan görüşmede Suriye'de devam eden insani dram ve Kıbrıs meselesini konuştu.

ALMAN MEVKİDAŞI MAAS İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler ilişkileri dahilinde dün akşam da Alman Dışişleri Bakan’'ı Heiko Maas ile görüştü. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mart ayında hükümeti kurmasıyla Dışişleri Bakanı olarak görev alan Maas ile Bakan Çavuşoğlu arasında ilk yüz yüze gerçekleşen görüşme olduğu belirtildi.

Bakan Çavuşoğlu, BM 72. Genel Kurul Başkanı Miroslav Lajcak liderliğinde 24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Barışı İnşa ve Barışın Sürdürülmesi" temalı konferans dahilinde New York'a seyahat etti.

BM görüşmeleri dahilinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) "Gençlik, Barış ve Güvenlik" başlıklı toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, bu görüşmelere ek olarak Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüştü.

Mevlüt Çavuşoğlu, BM'nin barışı inşa ve barışın sürdürülmesi çalışmalarına Türkiye'nin katkıları ve tavrı hususunda BM Genel Kurul’a seslenecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal