Merkel'den Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi!

Almanya Başbakanı Angela Merkel 10 Aralık tarihinde düzenlenecek Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Türkiye'ye muhtemel yaptırım konusunun da gündem olacağını dile getirdi.

20.11.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 20.11.2020-16:32) Merkel'den Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi!

Angela Merkel Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleriyle video konferans yolu ile yapılan toplantı ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, aralık ayında düzenlenecek zirve gündemiyle ilgili, "10 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesinde Türkiye konusunu da görüşeceğiz bu konuda mutabık kaldık. O zamana kadar elbette gelişmelere bakmalı ve sonra bir karar vermeliyiz ancak bugünden bir şey söyleyemem. Söyleyebileceğim sadece meselelerin şu anda işlerin bizim istediğimiz gibi gitmediği." diye konuştu.

Muhtemel yaptırımları konuşmadan önce önümüzdeki birkaç hafta içerisindeki gelişmeleri takip etmek istediklerini ifade eden Almanya lideri Merkel, "Türkiye konusunu 10 Aralık'taki zirvemizde masaya yatırmak için daha önce mutabık kalmıştık." dedi.

Almanya, Doğu Akdeniz'de tırmanan gerilimin peşinden Türkiye ve Yunanistan arasında ara buluculuk yapmaya teşebbüs etmişti.      

BERLİN'İN ANKARA'YA KARŞI SABRI TÜKENMİŞ....

Başbakan Angela Merkel'in tercih ettiği ihtiyatlı dilin tam tersine Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Ankara'ya karşı oldukça sert ve haddini bilmez bir üslup tercih etti.

"Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarını durdurmaya" davet eden Mass, aksi durumda Türkiye'nin önümüzdeki ay yapılacak zirvede muhtemel Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarıyla karşı karşıya kalmak zorunda kalacağını ve Berlin'in Ankara'ya karşı sabrının bittiğini söyledi.

Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının video konferanslı görüşmesinden önce açıklama yapan Maas, "Aralık ayında Avrupa Konseyi'nde hangi kararların alınacağına Türkiye karar verecek. O tarihe kadar Türkiye'den olumlu sinyaller gelmezse ve Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs ziyareti gibi ilave provokasyonlar olursa, o zaman kesinlikle zor bir tartışma yaşayacağız." diye konuştu.

"Zorlu tartışmanın" Türkiye'ye yaptırım anlamına mı geldiği sorusu yöneltilen Alman Bakan, "Elbette" ifadeleriyle cevapladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal