Malezya Koronavirüs Sebebiyle Çin'in Hubey Eyaletinden Ülkeye Ziyaretleri Yasak Koydu

Malezya hükümeti, Çin'de yayılan yeni tip koronavirüs sebebiyle virüs salgınının ilk görüldüğü Hubey eyaletinden Malezya'ya ziyaretleri geçici süreliğine ara verildi.

28.01.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-09:06) Malezya Koronavirüs Sebebiyle Çin'in Hubey Eyaletinden Ülkeye Ziyaretleri Yasak Koydu
Malezya'da Başbakanlık Ofisinden duyurulan açıklamada, virüsün dünya genelinde yaydığı tehlike ve ülkede görülen vakalar üzerine, Çin'in Hubey eyaletindeki vatandaşların Malezya'yı ziyarete yönelik elektronik vize ve kapıda vize gibi uygulamalarının bir süreliğine iptal edildiği bildirildi.
 
Çin’de koronavirüsten can kaybı 106'ya ulaştı.
Açıklamada aynı zamanda, Malezya vatandaşlarına ülke güvenliği için, koronavirüs ile ilgili yalan haberleri sosyal medyada paylaşmamaları uyarısını yaptı.
 
BAZI BÖLGELER TURİSTİK ZİYARET DURDURULDU
 
Diğer yandan koronavirüs tehlikesi, Malezya'da Çinli turistlerin sıkça ziyarette bulunduğu bazı turistik bölgelerin ziyarete kapanmasına sebep oldu.
 
Malezya Kültür ve Turizm Bakanlığı, yayımladığı resmi açıklamada, Çin'den gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan idari başkent Putrajaya'daki Putra Camisi ve başkent Kuala Lumpur'da Sultanahmet Camisi'nden esinlenerek inşa edilmiş Federal Bölge Camisi'nin gayrimüslim ziyaretçilere geçici süreliğine kapatıldığı duyuruldu.
Malezya'nın Sarawak eyaletinde ise yerel yönetim, koronavirüs tehlikesi sebebiyle eyalet genelinde Çin'den işçi alımlarını yasak koydu.
Malezya genelinde şuana kadar 4 kişide koronavirüs şüphesi tespit edildi.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal