Macron'dan Türkiye Açıklaması: Tavrımız Sert Olacak

Türkiye'nin Libya'daki egemenliği bölgedeki devletleri rahatsız etmeye devam ediyor. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin ardından Fransa'dan da küstah bir açıklama geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye'ye tavrımız sert sert olacak." dedi.

23.06.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:39) Macron'dan Türkiye Açıklaması: Tavrımız Sert Olacak

Kaddafi dönemi NATO'nun Libya'ya saldırmasında öncü olan ve Libya'yı bölünmeye götürenlerin başında olan Fransa, Türkiye'nin BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümete verdiği destekten rahatsız. Tükiye'nin bölgedeki gücünden çekinen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ortak basın toplantısında Türkiye'nin Libya'daki rolünde rahatsız olduğunu ortaya koydu.

MACRON "BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ" AÇIKLAMASINI TEKRARLADI

Türkiye'ye tavrımız sert olacak diyen Macron, daha önce de kullandığı NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti ifadesini tekrarladı. Macron, Akdeniz'de Libya açıklarında Türk ve Fransız gemileri arasında yaşanan olayın, NATO'nun "beyin ölümünün" gerçekleştiğinin bir kanıtı olduğunu aktardı.

NATO SORUŞTURMA BAŞLATTI

Fransa Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Türkiye Deniz Kuvvetleri'nin NATO görevindeki bir Fransa savaş gemisini taciz ettiğini öne sürerken, Türkiye bu iddiaları yalanladı. Olayın ardından NATO soruşturma başlattığını açıkladı.

Öte yandan Fransa, Libya'da Hafter'e destek veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal