Macron Putin İle Telefonda Görüştü

Kremlin, Fransa lideri Emmanuel Macron'un Rusya lideri Vladimir Putin'i telefonla arayarak İran ile nükleer anlaşma meselesini görüştüklerini duyurdu

30.04.2018-17:04 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-16:52) Macron Putin İle Telefonda Görüştü

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İran ile yapılan nükleer anlaşmanın korunması ve tam anlamıyla uygulanması için aaynı noktaya vardığı açıklandı.

"Ortak Kapsamlı Eylem Planı" (JCPOA) olarak tanınan İran nükleer anlaşması, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında 2 sene süren görüşmelerin sonrasında, 14 Temmuz 2015 yılında Viyana'da imzalanmıştı.

İran'ın nükleer çalışmalarının Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) denetimine açılması ve karşılığında ambargoların kaldırılmasını içeren anlaşma, 16 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile imzalanan nükleer anlaşmanın tekrardan düzenlenmesi gerektiğini, aksi durumda ABD’nin anlaşmadan çekileceğini ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal