Libya'dan Açıklama! Trablus'a Saldırı Engellendi!

Libya'da, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), çok uluslu kuvvetlerin cuma günü başkent Trablus'a darbeci Hafter tarafından girme planının başarısızlığa uğratıldığını aktardı.

09.12.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-11:25)

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) bağlı birliklerinin sözcüsü Muhammed Kanunu, aktardığı yazılı değerlendirmede, General Halife Hafter'i destekleyen yabancı güçlere vurguı yaparak birkaç gün önce çok uluslu güçlerin cuma günü Trablus'a girmeyi planladığını ve planlarını "Cuma Zaferi" olarak nitelendirdiklerini açıkladı.
'BAŞARISIZILIĞA UĞRATTIK'
Bu açıklama doğrultusunda, profesyonel ve asgari askeri çaba ile saldırıyı başarısızlığa uğrattıklarını dile getiren Kanunu, silahlı saldırganları dar bir alanda kıstırdıklarını ve bu "hayalperestler" atağa geçmeden planlarını boşa çıkardıklarını işaret etti. Kanunu, birliklerinin, dün ve bugün mevzilerin çoğunda taktiksel görevlerini yerine getirdiği, kendilerine verilen tüm görevleri profesyonelce ifa ettiği ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını kaydetti.
ETKİSİZ HALE GETİRİLEN UÇAK SAYISI 15'E ULAŞTI
Operasyonlar sırasında dün bir savaş uçağının düşürüldüğü bilgisini veren Kanunu, böylece düşürülen uçak sayısının 15'e yükseldiğini aktardı. UMH'ya bağlı Burkan el-Gadab Operasyon Odası dün Trablus'un güneyindeki Hallatat bölgesine hava saldırısı gerçekleştirenHalife Hafter'e bağlı MİG-23 tipi bir savaş uçağının başkentin güneyindeki Yermuk bölgesinde hedef alındığını ve uçağın Zaviye kentine düştüğünü bildirmişti.
UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa, daha önce yaptığı bilgilendirmede, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Hafter'e Rus şirketi ve Sudan'daki Cancavid milislerinden oluşan paralı askerlerle destek verdiğini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal