Libya Ordusu Vişke Beldesini Ele Geçirdi

Libya ordusu, Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini darbeci Hafter'e bağlı milislerden arındırarak kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.

06.06.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-15:54) Libya Ordusu Vişke Beldesini Ele Geçirdi

Libya ordusu, Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini darbeci Hafter'e bağlı milislerden arındırarak kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.

Libya Ordusu'ndan gelen açıklamada, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve etrafında yer alan alanlara yönelik yeni bir operasyon için düğmeye basıldığı ifade edilmişti.

Ordu Sözcüsü Muhammed Kanunu, Sirte ve Cufra Hava Üssü bölgesindeki Hafter'e bağlı milislerin teslim olmalarını istemişti.

PARALI ASKERLERİN SİRTE'DEN "KAÇTIĞI" BELİRTİLMİŞTİ

Libya Ordusu dünkü açıklamasında, Sirte'de bulunan "milis ve paralı askerlerin büyük bir panik içinde şehirden kaçışının gözlendiğini" kaydederek şehrin ileri gelenlerinin "Sirte'yi barışçıl yollarla Libya hükümetine teslim etmeyi tavsiye ettiğini" ifade etmişti.

TARHUNE VE URBAN ŞEHİRLERİ GERİ ALINMIŞTI

Darbeci Hafter'e bağlı birlikler sabah sularında Tarhune şehrinde UMH güçlerine yenilmiş ve Beni Velid'e çekilmişti.

Libya ordusu'nun daha sonra da başkent Trablus’un 100 kilometre güneyinde yer alan Giryan şehrine bağlı Urban beldesinde kontrolü ele geçirdiği kaydedilmişti.

Urban beldesi, darbeci Hafter' bağlı milislerin elindeki en önemli merkezlerinden biri olarak biliniyordu.

Diğer taraftan Beni Velid kenti Belediye Başkanı, milislerin şehirden ayrıldığını açıklamıştı.

UMH ÜST ÜSTE BAŞARI KAZANDI

BM nezdinde meşru UMH, son zamanlarda darbeci Hafter güçlerini art arda hezimete uğrattı.

Son üç gün içerisinde, Trablus'un güneyinde yer alan Trablus Uluslararası Havaalanı sonrası Ayn Zara, Vadi er-Rebi, Tarhune ve Urban gibi yerleşim yerlerinden milisleri temizleyerek kontrolü ele geçiren hükümet güçleri, Trablus il hududunun tümünde kontrol sağladığını açıklamıştı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal