Libya Ordusu Hafter'in 'Üç Çocuk Savaşçısını' Yakaladığını Açıkladı

Libya ordusu, ülkenin başkentinin güneyinde bulunan çatışma bölgelerinde, darbeci Hafter için savaşan 3 çocuk yaşta milisin yakalandığını duyurdu.

15.05.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-17:47) Libya Ordusu Hafter'in 'Üç Çocuk Savaşçısını' Yakaladığını Açıkladı

Libya ordusu, ülkenin başkentinin güneyinde bulunan çatışma bölgelerinde, darbeci Hafter için savaşan 3 çocuk yaşta milisin yakalandığını duyurdu.

Libya ordusundan gelen yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri darbeci Hafter için savaşan ve Trablus’ta yakalanan üç çocuktan birinin 15 yaşından küçük olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şu sözler kullanıldı:

"Güvenlik kuvvetlerimiz daha önce de çok sayıda farklı uyruktan paralı askerle desteklenen terörist milislerin safında silah taşıyan onlarca çocuk savaşçı yakaladı."

"TEHLİKE OLUŞTURAN HER HEDEF İSTİSNASIZ VURULACAKTIR"

Libya Ordu Sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu ise yazılı açıklamasında, "Libya topraklarının tamamında, sabit ya da hareket halinde, tehlike oluşturan her hedef istisnasız vurulacaktır" sözlerine yer verdi.

Libya ordusu 25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonunu başlatmış, 13 Nisan'da da başkentin batısında yer alan 7 belde ve bir kenti darbeci Hafter milislerinden geri almıştı. Trablus’tan Tunus hududuna kadar olan sahil şeridini tam olarak kontrolü altına almıştı.

Darbeci Hafter birlikleri ise başkent Trablus’un sivil yerleşim alanlarına saldırmıştı. Hafter’in yüzlerce roketle gerçekleştirilen onlarca saldırısında yalnızca mayıs ayından şu ana kadar sayıları 20’yi geçen sivil hayatını kaybetmiş, onlarca sivil ise yaralanmıştı.

Hafter milisleri, havalimanı, liman, yakıt depoları gibi önemli altyapı noktalarıyla birlikte Türk ve İtalyan büyükelçilikleri yerleşkelerinin etrafını hedef alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal