Kuzey Kore'nin Asıl Lideri 'Kim'?

Kapalı kutu Kuzey Kore hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Güney Kore istihbaratına göre ülkenin "defacto" lideri 30 yaşındaki bir kadın.

20.08.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:31) Kuzey Kore'nin Asıl Lideri 'Kim'?

Güney Kore istihbaratından bir yetkili, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un ülkeyi kız kardeşi Kim Yo Jong ile birlikte yönettiğini iddia etti. 30 yaşındaki Jong'un "Defacto lider" olduğunu savunan Güney Kore istihbaratı, Kim'in kız rejimi yönetmede kardeşinden büyük destek aldığını belirtti.

YETKİLERİ BÖLÜŞTÜRDÜ

Diktatörün hala elinde mutlak gücü bulundurduğunu ve yerine Yong'un geçeceği yönünde bir izlenim edinmediklerini belirten Güney Kore ihtibarat yetkilisi gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir askeri başarısızlıkta Kim Jong Un'un üzerindeki baskıyı azaltmak için otoritenin kız kardeşi ve bazı diğer üst düzey yetkililer arasında paylaştırıldığını aktardı.

Uzmanlar, Jong'un, diktatör ağabeyinin asistanı olmanın da ötesine geçen önemli bir rolünü vurguladığını söylüyor. Reuters'te yer alan haberde, ABD ile yakın zamanda geliştirilen diplomatik ilişkilerin perde arkasında aynı ismin, yani Kim Yo Jong'un olduğu vurgulandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal