Küba Devlet Başkanı Olan Miguel Diaz-Canel Kimdir?

Bugün Küba Devlet Başkanı olan Miguel Diaz-Canel hakkında çok az şey biliniyor. 59 yılın ardından Castro ailesi dışından bu koltuğa oturan Diaz-Canel kimdir?

19.04.2018-18:42 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-18:34) Küba Devlet Başkanı Olan Miguel Diaz-Canel Kimdir?

1959 senesinde bu güne Castro ismi adeta Küba ile özdeşleşmiş durumda. Ama Küba'da Castro dönemi bitti. Küba Devlet Başkanı Raul Castro, koltuğu bugün Devlet Başkanı Yardımcısı Miguel Diaz-Canel'e devretti. Diaz-Canel'in Devlet Başkanı olmasıyla beraber Küba'nın devrimle başlayan 59 sene 3 aylık tarihinde ilk defa Castro ailesi haricinden biri devletin en yüksek koltuğuna oturdu. Peki, hakkında çok az şey bilinen yeni devlet başkanı kim?

DIAZ CANEL KİMDİR?

Diaz-Canel, 2013'te Raul Castro tarafından devlet başkan yardımcılığına atanmıştı.

Küba Devlet Konseyi'ne 2013'te atandığında pek tanınmayan bir isim olan Dial-Canel, daha sonra Raul Castro'nun sağ kolu yapıldı.

Son beş senedir Devlet Başkanlığı ve iktidar dönemi için hazırlanıyordu. Fakat 57 yaşındaki Diaz-Canel'in Başkan Yardımcısı olmasından önce de uzun bir politik kariyeri vardı.

20'Lİ YAŞLARDA SİYASETE BAŞLADI

Nisan 1960 doğumlu Diaz-Canel elektrik mühendisliği eğitimi aldı ve siyasi hayatına 20'li yaşlarındayken Santa Clara şehrindeki Genç Komünist Birliği'de başladı.

Bir taraftan üniversitede mühendislik dersleri veren Diaz-Canel Geç Komünist Birliği'nde giderek yükseldi ve 33 yaşında Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Raul Castro, Diaz-Canel'i "ideolojik duruşuyla" övdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal