Korsan Saldırısına Uğrayan Türk Gemisinin Kaptanı O Anları Anlattı

Gine Körfezi'nde korsanların saldırısını atlatan Türk gemisinin dördüncü kaptanı Furkan Yaren, baskın dakikalarını ve başından geçenleri anlattı. Bacağından yaralandığını belirten Yaren, gemiyi korunaklı bir limana ulaştırmaya çalıştığını dile getirdi.

24.01.2021-09:39 - (Son Güncelleme: 24.01.2021-09:39) Korsan Saldırısına Uğrayan Türk Gemisinin Kaptanı O Anları Anlattı

Nijerya sularında M/V Mozart adlı bir Türk kargo gemisi, korsanların saldırısıyla karşı karşıya kaldı. İlk tespitlere göre, mürettebattan bir kişinin yaşamına son verildiği, 15 kişinin ise kaçırıldığı ifade edildi. Gemide olan üç kişiden biri olan dördüncü kaptanı Furkan Yaren, dehşet anlarını ve başından geçenleri telefonda anlattı.

Saldırının ardından iletişim kurulan dördüncü Kaptan Furkan Yaren, ikinci Mühendis Farman Ismayılov'un yaşamını yitirdiğini ve kendisinin bacağından yara aldığını dile getirdi. Gemiden 15 şahsın darp edilerek kaçırıldığını belirten dördüncü Kaptan, geriye yalnızca Baş Mühendis Süha Tatlıgül ile yağcının kaldığını dile getirdi. Aynı zamanda yağcının vücuduna şarapnel denk geldiğini de belirten Yaren, korsanların Radar, ECDIS benzeri seyir cihazlarının kablolarını çıkardığını ve kör bir halde ilerlediklerini belirtti.

Türkiye, Nijerya sularında korsanların saldırısına uğrayan Türk gemisinden alınan mürettebatın kurtarılması adına bölgedeki bütün büyükelçilikleri aracılığıyla seferber oldu. Diplomatik kaynaklardan öğrenilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geminin dördüncü Kaptanı Furkan Yaren ile telefonda konuşarak durumuyla ve gemideki vaziyetle alakalı bilgi aldı.

Çavuşoğlu, geminin ait olduğu firmanın işletmecisi Osman Levent Karsan'la da telefonda konuşarak, başsağlığı ile geçmiş olsun dileklerini belirtti, kaçırılan mürettebatın hızlıca kurtarılması ve evlerine güvenli bir şekilde geri dönebilmeleri için ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizdi.

Saldırının hemen sonra bütün alakalı makamlara bildirildiği ve donanmadan yardım talep edildiği belirtildi. Nijeryalı deniz haydutlarının pazarlık için haber beklediği de gelen bilgiler arasında var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal